MENÜ
İzmir
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2019 YILA’NA GİRERKEN!
Ömer Önal
YAZARLAR
28 Aralık 2018 Cuma

2019 YILA’NA GİRERKEN!

Günler yorgun bir lokomotif gibi ağır ağır ilerliyor. En son çıktığı gardan ayrılalı hayli zaman oldu. Uzun, kahırlı ve kıvanç verici bir yolculuktu.  İnsanlar çok acılara göğüs gerdi, çok ilkler yaşadı, çok sevinçleri bölüştü…

            Şimdilerde başka bir heyecanın masum merakını yaşamaktayız. Yeni yılın ilk günlerinde yeni bir yolculuğa çıkmadan evvel aklımızda planlarımız ve hayallerimiz var. Yine kocaman dünyaya sığmayacağız, dünyaları verseler almayacağız. O kadar meraklı ve istekliyiz ki; ters giden ne varsa yoluna koyacağız. Yarınımızda ne olacağını bilemezken, gün aşırılarının getireceklerini sabırsızlıkla beklemekteyiz. 
            Sakin ve yavaş adımlarla caddenin bir ucundan diğer ucuna adımlarken, yılsonuna yaklaştığımızın farkına varmak. Pazarlama anlayışının getirisiyle vitrinler süslenmiş, yeni yıla ait sıradan sözlerle donatılmış. Renk renk ışıklar, çeşitli süs eşyaları, cazip olan vitrinleri daha da çekici hale getirmişti. Sanki yeni yıl ürünlere gelecek sadece! İzlerken hayran olmamak, hayallere dalmamak, istem dışı alış veriş yapmamak içten bile değil. 

            Herkesin yapmak istedikleri var gelecek yılda, değişim vitrinler de olsa da. Beklentileri var, umutları var… Yeni yıldan bahis geçse önce sağlık, sonra huzur ve azıcıkta paradır umulan. Oysa bunların hepsine birçok insan sahiptir de, sahip olamayanlarda çoğunlukta. Sağlığımız daima bizimdir sağlıklı beslendiğimiz müddetçe! Huzuru sağlamak mümkündür bizler sağduyulu olursak. Paramız olacaktır elbet çalışınca! Yaşamak zevklidir, yaşamasını bilince! İnsanoğluyuz işte! Bir türlü kendimizi anlayamadığımız için; neyi istiyoruz, nasıl istiyoruz tam bilmiyoruz. 
Değişime nedense, vitrinlerden başlıyoruz!

            Biz istemedikçe yıllar bir şey getirmeyecek, bir şey değiştirmeyecek. Hayretle bakacağız, kendiliğinden olan bir şeyler yok. Sonra yeni bir yılı bekleyeceğiz, iyi dileklerde bulunacağız gelen yıldan.
            Yeni yıl; Bir yaşı daha geride bırakmak, ömür sermayesinden bir parça daha tüketmek. Yeni sorumluluklar kucaklamak. Çocukluğun masumluğunu ve özgürlüğünü yitirmek, istemediğin şeyleri istemeden yapmak… Cesaretini kaybetmek, merhametini yitirmek belki de taştan ayırt edilememek…
Adına “hayat işte“ diyerek, çoğu şeyleri meşrulaştırmak, kendi yalanına kendini inandırmak…
Sevdiklerinden birini daha kaybetmek, yeni ayrılıklar yaşamaktır yeni yıl. Bazı güzel ilklere imza atmak, ne olacağını bilmeden yeni başlangıçlar yapmaktır. Yaptığın güzel işlere devam etmek, istemediklerinden vazgeçmesini bilmektir.

            Ömür vitrininizi yeniden gözden geçirmek, süslemek, ışıklar takmak, ihtiyaç varsa alışılmış “mutlu yıllar” yazmaktır yeni yıl. Belki de hiçbir şey yapmamak, gözlerini ufuklara dikip zaman parselini önemsemeden yaşamaya devam etmektir. Kendine biçilen ömrü parçalara ayırmamaktır.
Yeni yıl; kendi istediğin şekilde yaşamayı başarmak ya da istemediğin gibi yaşamaya mecbur kalmaktır.

            2018 yılı tarihte çok kötü bir yıl olarak anılacak. Maden ocaklarında, Tren kazalarında, Kadın cinayetleri çok sayıda kaybettiğimiz insanlarımız, asırlık ağaçların katliamları ile anılacak. 2019 yılında bunların yaşanmaması için çok mücadele etmek zorunda kalacağız. İnşallah 2019 yılı ülkemize ve dünyada kazaların olmadığı ağaçların kesilmediği, Çeşme’mizde doğamızın, Denizimizin kirlenmediği,Tertemiz bir Çeşmede’de İnsanlarımız barış ve huzur dolu bir yıl yaşasın

.

            Yeni yılınız kutlu olsun.

 

            Kalın sağlıcakla…

 




 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme