MENÜ
İzmir 11°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli, çevrecilerle buluştu.
Yerel
4 Mart 2024 Pazartesi 22:53

Denizli, çevrecilerle buluştu.

Çeşme Çevre Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Lal Denizli ile Çevre ve Ekoloji Konularını tartıştı
Çeşme Çevre Platformu, Ilıca STK binasında, Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli ile bir araya geldi. Platform adına konuşan Dünya Kenti İzmir Derneği Genel Başkanı Ekon. Dr. Ahmet Güler, Çeşme'nin yoğun ekolojik ve doğal saldırı altında olduğunu vurgulayarak, böyle devam etmesi halinde Çeşme'nin diğer turistik bölgeler gibi tamamen yok edilebileceği uyarısında bulundu.
 
 Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çeşme Belediye Başkan adayı Lal Denizli'ye çevre ve ekoloji konularında yöneltilen önemli sorular da gündeme geldi. Denizli, çevre konusundaki hassasiyetini ve çözüm odaklı tutumunu dile getirerek, Çeşme'nin doğal güzelliklerini koruma sözü verdi.
 
Görüşmede Çeşme'nin çevresel meseleleri masaya yatırılırken, özellikle Çeşme'nin korunması gereken doğal ve arkeolojik SİT bölgeleri, koylar ve tarım alanlarının hukuksuz işgallerle karşı karşıya olduğu dile getirildi.

Buluşma esnasında Denizli’ye yönlendirilen sorulardan biri, Çeşme'nin doğal varlıklarının geleceğinden endişe duyularak ‘’Çeşme Turizm-talan projesi için Cumhuriyet Halk Partisi ilkesel bir karşı duruş almıştı ve bu projeyi İstanbul kanalına benzetmişti, sizin başkanlığı döneminde sizin bu projeye bakış açınız nedir?’’ sorusu oldu. Bu soru karşısında Denizli’nin cevabı şu şekilde oldu:
"Çevre konusunda sizlerin hassasiyetini paylaşıyorum. Geçmişimde STK geçmişim yok ancak STK'larla daima eşgüdümlü hareket etmeyi kendime şiar edinmiş bulunmaktayım. Sorun sadece Çeşme’de değil, Türkiye’nin çevreye olan yaklaşımı maalesef doğa ile eşgüdümlü değil. Yoğun bir betonlaşmanın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu nedenle bu betonlaşmanın daima karşısında duracağız. Özellikle Çeşme gibi doğa ile iç içe, kazanımları kendinden büyük olan bir kentte bu betonlaşmanın daima karşısında duracağımı her fırsatta dile getiriyorum. Büyük Çeşme Projesi, durdurma kararı verilen ve hukuki bir süreç başlatılan bir proje. Kanal İstanbul Projesi’ndeki görüşümüz neyse, Çeşme’de yapay ve doğayı katledilerek oluşturulacak bir kanal projesi için olan tutumumuz da kesinlikle aynıdır."
 
Gücüm el verdiği sürece bu işgallerin karşısında duracağım.
 
Çeşme'de korumalı Ayı Yorgi Koyu başta olmak üzere doğal ve arkeolojik sit bölgelerinin hazineye ait olmasına rağmen, yoğun bir şekilde işgal altında olduğunu dile getirildi. Bu konuda tutumu merak edilen Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme Adayı Lal Denizli, konuya şu şekilde açıklık getirdi:
 
"Gücüm el verdiği sürece sonuna kadar karşısında duracağım. Türkiye'de son 20-25 yıl içerisinde katledilen doğal güzellikleri düşündüğümüz noktada eğitim ve toplum bilincinin çok önemli olduğunu görüyoruz. Bizlerin bu noktada yapması gereken en önemli şey, Kurum olarak bu bilince sahip olmamız ve görünür olmamız gerekiyor. Bu bilince sahibiz ve yönetimimizi bu şekilde ilerleteceğiz."
 
 Denizli'nin, çevre konusundaki duyarlılığı ve çözüm odaklı tutumuyla dikkat çektiği bu görüşme, Çeşme'nin doğal ve kültürel miraslarının korunması adına önemli bir adımı temsil ediyor. Ahmet Güler'in önderliğinde gerçekleşen buluşma, Çeşme'nin çevresel meselelerinin ele alınması ve gelecek için sürdürülebilir çözümler üzerinde yoğunlaşılması açısından önemli bir platform sağladı. Denizli ve Çeşme Çevre Platformu'nun ortak çabalarıyla, Çeşme'nin doğal ve kültürel değerlerinin korunması adına güçlü bir iş birliğine işaret ediyor.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme