MENÜ
İzmir 20°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Siyasi Yaşamım-13
Ömer Önal
YAZARLAR
25 Nisan 2020 Cumartesi

Siyasi Yaşamım-13

Anavatan Partisi adayını, genel merkezi belirlemişti. Çeşme İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız. Doğruyol Partisi’nden de İlhami Tütüncü aday olmuştu.  Hüseyin Yıldız ve İlhami Tütüncü parti teşkilatlarında çok emeği geçen arkadaşlardı. Remzi Özen, seçim konuşmalarında, halkın beklentilerini de bildiği için Alaçatı’da yapacaklarını çok güzel anlatıyordu.

Çeşme’de ise SHP’nin adayı Faik Tütüncüoğlu,  Anavatan Partisi’nin de hali hazırda Belediye Başkanı olan Nuri Ertan idi.1989 Yerel Seçimleri’nde Alaçatı Belediye Başkanlığını Remzi Özen Çeşme Belediye Başkanlığını ise Faik Tütüncüoğlu kazanmıştı. Alaçatı’da sandıklar açılıp sayımlar erken bitince Adayımız Remzi Özen Kemalpaşa Caddesi’nde bulunan baba evindeydi. Örgütün tamamı, Remzi Özen’i evinde tebrik etmek için oradaydık. Ben, Remzi Özen’i tebrik ettikten sonra kendisine, “Çeşmede oy sayımı devam ediyor ve durum çok kritik. Oylar başa baş gidiyor, birlikte Çeşme’ye gidelim.” dedim. Remzi Özen, halka kısa bir konuşma yaptıktan sonra, “Arkadaşlarla birlikte Çeşme’ye gidiyoruz.” dedi ve birlikte Çeşme’ye doğru hareket ettik.

 

Faik Tütüncüoğlu’nun seçim bürosu, Çeşme’nin girişindeydi ve önü tıklım tıklımdı. Mahallelerden gelen oylar hesaplanıyordu. Yaklaşık bir saat sonra seçim sonuçlandı ve çok az bir farkla Faik Tütüncüoğlu kazanmıştı. İki başkanımız ve halkımız birlikte, belediye binasının önüne kadar yürüyüş yaptık ve sonra halk dağılmaya başladı.

 

 Özal ise,  “Eli kolu bağlı bir belediye istemiyorsanız oylarınızı Anavatan Partisi’ne verin!” diye halkı tehdit ediyor hatta afişlerde, iple eli kolu bağlı bir belediye başkanı görseli paylaşılıyordu.

 

(1989 yerel seçimlerine 7 siyasal parti katılmıştır. ANAP, SHP, DYP, RP, MÇP, IDP , DSP. 1989 yerel seçim sonuçları  SHP’nin üstünlüğü ile sonuçlanmış ve ANAP, DYP’den sonra üçüncü parti olarak bir önceki yerel seçime göre (1984 Yerel Seçimleri) büyük bir düşüş yaşamıştır.)

 

Çok konuşulan bir söz vardır parti içinde, hatta bugün bile, “89 Ruhu’nun canlanması lazım.” denir. 1989 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Partisi çok iyi bir sonuç elde etmişti.

 

(2019 Yerel Seçimleri’nde de bu ruhu 30 sene sonra biraz yakaladık gibi.)

 

İki gün içinde İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarımızı aldıktan sonra ilk Meclis Grup Toplantımız’ı, Remzi Özen’in Ilıca Mahallesi’ndeki Şantiye Evleri’nde yaptık.

 

Remzi Özen, mecliste görev alacak arkadaşlarımızla konuşurken, “Arkadaşlar, oylama yapmadan önce benim sizlerden bir isteğim ve ricam olacak.” dedi ve şöyle devam etti: “Ömer arkadaşımızın bu partiye çok büyük hizmetleri olmuştur. Benim sizden ricam, Ömer arkadaşımıza öncelikle Belediye Başkan Vekilliği’ni vermemiz yönünde olacaktır.”

 

Ben hemen arkadaşlarıma döndüm, “Remzi Ağabey’ime çok teşekkür ederim, sağ olsun beni onurlandırdı; fakat başkan vekilliğini isteyen arkadaşlarımız vardır belki? İstekli olan arkadaşımız varsa benim hiç itirazım olmaz.” dedim.  Arkadaşlarımın hepsi birden, “Çok uygundur!” deyip beni orada erkenden tebrik ettiler. İlk Meclis toplantısında da arkadaşlarım beni Alaçatı Belediye Başkan Vekili seçtiler.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme