MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emlakçılar kazanılmış haklarının kaybolmaması için uyarıldı
Yerel
26 Eylül 2019 Perşembe 12:23

Emlakçılar kazanılmış haklarının kaybolmaması için uyarıldı

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası bir duyuru yayınlayarak, Ticaret Bakanlığı Yetki Belgesi almayan gayrimenkul danışmaları ve emlakçıların 5 Aralık tarihinden itibaren cezai işlem ve iş yerlerinin kapatılması ile karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyardı.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne göre, "Taşınmaz ticaretiyle iştigal eden, gelir veya kurumlar vergisi kaydı ile meslek odası kaydı bulunan ve halk eğitim merkezleri ya da Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen meslek odalarınca verilen eğitim sonucunda taşınmaz ticareti ile ilgili sertifika almış olan tacirler ile esnaf ve sanatkârlarda 6 ncı maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde belirtilen mesleki yeterlilik belgesi şartı aranmaz" denildiği hatırlatılan duyuruda, söz konusu muafiyet süresinin 5 Aralık 2019 tarihinde son bulacağı vurgulandı. 

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı olan gayrimenkul danışmanları ve emlakçıların hak ve menfaatleri doğrultusunda https://ttbs.gtb.gov.tr adresine girerek kayıtlarını yapmalarını, aksi taktirde kazanılmış haklarını kaybedecekleri ifade edilen duyuruda, "5 Aralık 2019 Tarihini geçirenler kazanılmış haklarından mahrum kalacağı gibi, 30 M2 ofis şartı, Lise Mezuniyeti ve MYK SEVIYE 5 BELGESİ alması kaçınılmaz olacaktır. ilgili kurumlarca açık olan iş yerinizin ruhsat iptaline para cezasına ve iş yeri kapatmasına kadar gidecektir" denildi. 

Duyuruda, gayrimenkul danışmanları ve emlakçıların kazanılmış haklarının kaybolmaması için Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na başvurulması ve bir an önce Ticaret Bakanlığı Emlak Yetki Belgesi alınması istendi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme