MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“Süslü Kadınlar” süslü bisikletleriyle Alaçatı'da farkındalık yarattılar
Yerel
23 Eylül 2019 Pazartesi 08:14

“Süslü Kadınlar” süslü bisikletleriyle Alaçatı'da farkındalık yarattılar

115 şehir ve 14 farklıülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliği,Alaçatı'da gerçekleştirildi. Organizasyonunu Zeynep Erdem'in üstlendiği etkinlikrenkli görüntülere sahne oldu. 

Alaçatı pazar yerindeki balık mezatının yapıldığı alanda toplanan “Süslü Kadınlar”, Alaçatı sokaklarından geçerek, Çamlık yoldan Ilıca dört yola kadar gidip başlangıç noktalarına geri döndüler. “Süslü Kadınlar”, güzergah boyunca bisikletlerine taktıkları "Bisikleti seç, trafiği geç", "Bisiklet ayaklarınızı yerden keser", "Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu", “Bisikletliyi fark et, yolu paylaş”, “Bisiklete atla, hayatını yaşa” sloganlarını tekrarlayarak farkındalık yarattılar.

115 şehir ve 14 ülkede eş zamanlı gerçekleşti

Bisiklet turunun öncesinde açıklama yapan organizasyon sorumlusu Zeynep Erdem, 2013 yılında İzmir'de Sema Gür'ün girişimleriyle, bisiklete binen bir grup kadının desteğiyle bu organizasyonun hayata geçtiğini hatırlattı. Beş yıl gibi kısa bir sürede büyüyerek yayılan etkinliğin bu yıl 115 şehir ve 14 farklı ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği belirten Erdem; “Bu yıl 7’nci kez yapılacak olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ediyoruz” dedi. “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir’de başlamıştır. 7 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik Türkiye’de diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz” diyen Erdem, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ne vurgu yapmak amacıyla bu organizasyonu hayata geçirdiklerini söyledi.

Çevreyi kirletmeyen, doğa dostu araç

Alaçatı sokaklarına gerçekleştirdikleri etkinlikle renk katan “Süslü Kadınlar”ın, bisiklet turu boyunca yol güvenliklerini görevli trafik polisi sağladı. Sloganlar eşliğinde turu tamamlayan “Süslü Kadınlar” bisikletin çevreyi kirletmeyen, doğa dostu ve yoğun kent trafiğine çözüm olabilecek önemli bir araç olduğuna dikkat çektiler. Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığının altını önemle çizen “Süslü Kadınlar”, yollarda bisikletlilere saygı gösterilmesi gerektiğini bir kez daha dile getirdiler. Kadın ve erkeklerin toplumda aynı haklara sahip olduğunun da vurgulandığı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda kadın- erkek eşitliğine de dikkat çekildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme