MENÜ
İzmir 16°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli,
Politika
15 Mart 2024 Cuma 23:58

Denizli,"Ildır'a sahip çıkmak boynumuzun borcı!"

CHP Çeşme Belediye Başkan adayı Lal Denizli, Ildırı da vatandaşlarla buluştu. Denizli'nin konuşmasını önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Çeşme Belediyesi eski başkanı Muhittin Dalgıç, partililer ve çok sayıda vatandaş izledi.

Denizhan Güzel

Ildırı'da partililer tarafından meşalelerle karşılanan Lal Denizli, Ildırı'nın sahipsiz olmadığına vurgu yaparak, "Ildırı'ya sahip çıkmak boynumuzun borcu olsun!" dedi.

Denizli, Ildırı'nın mutlaka turizmalanı içerisinde olması gerektiğine vurgu yaparak, " Ildırı halkı verilen hizmetlerden yeterince memnun değil. Bunun farkındayım.Ildırı'yı bir bütün olarak turizmin bir parçası yapmak zorundayız. Çeşme'nin yalnızca 'Deniz, Kum, Güneş' üçgenine sıkıştırılmış turizm anlayışından kurtaracağız ve bunu da 'Kültür Rotası' ile gerçekleştireceğiz. Bu neden bu kadar önemli, çünkü kültürel mirasına sahip çıkmayan toplumların geleceği karanlıktır. Ildırı bizim tarihsel oalarak sahip olduğumuz en önemli yapılardan birisi. Bunun içindir ki, Ildırı'ya sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu!" dedi.

Oluşturulacak Kültür Rotası'nın Ildırı'dan başlayacağını dile geiren Lal Denizli, "Rotamız Buradan başlayıpGermiyan ve Karaköy ile devam edecek. Ildırı'daki tarihsel yapıların yeniden düzenlenip kamuya kazandırılması ve kültür rotasının bel kemiği olmasını sğlamak en büyük hedefimiz. Ildırı'nın ardından Germiyan'da yeni projeleri hayata geçireceğiz. Burada Köy Konaklama üzerine çalışacağız. Karaköy ise şimdiye kadar üvey evlat olarak kalmış. Hala elektrik yok! Çeşme'yi uzun yıllardır çok kıymetli belediye bakanları yönnetti ama bu hizmetler kimi zaman yetersiz kaldı. Önemli olan bu hizmetleri daha ileri taşıyacak adımları atabilmek. B,z, bu inançla Ildırı'dan başlayarak bütün mahallelere eşit hizmet getirmek için yola çıktık. Ildır'ın kendi kültürel yapısını öne çıkararak turizmin vazgeçilmez bir parçası haline getirecepiz. Çeşme'deki turizm anlayışı Çeşme  Çeşme merkez ve Alaçatı'da sıkışmış bir turizm anlayışı ile kabul etmek mümkün değil. Artık turizmi merkezden köy alanlarına doğru yayacağız ve turizden geçinen tüm paydaşlarımızın gelir elde etmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

Ildırı'da yapılacak liman düzenlemesine de değinen Denizli, "Bu düzenlemeyi uzun zamandır beklediğinizi biliyorum.Burada yaşayan bir çok insanın gelir kaynağı balıkçılık. Bunu da destekleyecek projeleri yapmak da boyynumuzun borcu.Bu projelerimizi hayata geçiirirken gençlerimizi, kadınlarımızı ve çocuklarımızı da düşünmek zorundayız. Her mahallemiz çocuklarla, gençlerle ve kadınlarla uyumlu olarak yönetilmeliler. Bir çok kadınımız burada açılan kurslardan faydalanamıyor. İlçe merkezinde açılan bir çok kurs burada yaşayan kadınlarımıza salanmadığı için evlerine sıkıştırılmış hissediyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme