MENÜ
İzmir
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'nin 25 muhtarı, doktor sorununun çözülmesini istedi
Sağlık
8 Ekim 2019 Salı 17:46

Çeşme'nin 25 muhtarı, doktor sorununun çözülmesini istedi

Çeşme'deki 25 Mahalle Muhtarı, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nin eksik olan bölüm doktorlarının atanması için dilekçe imzaladı.

Çeşme'deki 25 Mahalle Muhtarı, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde ihtiyaç duyulan doktorların eksikliğinin mağduriyet yarattığını belirterek imza atıp, muhtarlık mührü ile mühürledikleri dilekçelerini Sağlık Bakanlığı, İzmir Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Çeşme Kaymakamlığı'na gönderecekler.  

Mahalle Muhtarları'nın imzalayıp, mühürledikleri dilekçelerde şöyle denildi;

"İzmir Çeşme'de bulunan Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde doktorların eksikliği, ilçemiz için büyük bir mağduriyet ve sorun haline gelmiştir. Bu nedenden dolayı farklı hastanelere gitmek zorunda kalıyor Çeşme halkı. Yazın bir buçuk milyonu aşkın nüfusa çıkıyor Çeşme'miz. Hastanemiz alt yapı olarak büyük ve lüks bir yapıya sahip. Çeşme'mizin bu mağduriyetinin giderilmesini arz ederiz. Eksik olan bölüm doktorları; Göz, Nöroloji, Dahiliye, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Fizik Tedavi, Anestezi Uzmanı ve Kadın Doğum." 

"Oğlumu tedavi ettiremeyince, doktor eksikliğinin giderilmesi için imza toplama fikri aklıma geldi"

Eksik doktorların tamamlanması için Mahalle Muhtarları'ndan imza toplama düşüncesinin kendisinden çıktığını açıklayan Ardıç Mahallesi Muhtarı Güven Köstekçi, "Oğlumu hastaneye, randevu alarak, göz doktoruna götürdüm. Sıra alacağım sırada göz doktorunun olmadığını söylediler. Randevu verdiklerini söyledim. Doktorun bir aydır olmadığını ve birçok hastanın gelip, geri dönmek zorunda kaldıklarını anlattılar. Oğlum hem tedavi olamadı, hem de okuluna gidemedi. Bu doktor sıkıntısı üzerine benim aklıma bir fikir geldi. Başhekim'in yanına gittim. Kendimi tanıtarak, hastanede hangi bölüm doktorlarının eksik olduğunu sordum. Başhekim de  Göz, Nöroloji, Dahiliye, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Fizik Tedavi, Anestezi Uzmanı ve Kadın Doğum bölümlerinde eksiklik olduğunu söyledi. Bu kadar eksikliğin olması beni çok şaşırttı" diyerek, imza toplama fikrinin ortaya çıkışını anlattı. 

"Sadece benim değil, tüm Çeşme'nin sorunu"

Başhekim ile görüştükten sonra, Çeşme'nin 25 Mahalle Muhtarı'nın imzalayıp, mühürleyeceği dilekçelerle doktor sıkıntısının çözülmesini talep etmek üzere dilekçe yazdığını söyleyen Muhtar Köstekçi, "Çeşme Kaymakamlığı'na, İl Sağlık Müdürlüğü'ne, İzmir Valiliği'ne ve Sağlık Bakanlığı'na göndermek üzere dilekçeleri hazırladım. Bütün Mahalle Muhtarı arkadaşlarımı tek tek dolaşarak, neden dilekçe hazırladığımı anlattım. Muhtar arkadaşlarım düşünceme katıldılar ve dilekçeleri imzalayarak, mühürlediler. Amacım, kendimi ön planda tutmak değil. Çeşme'mizin güzel bir hastanesi var. Ama doktor eksiği çok fazla. Bu sorun sadece benim değil, tüm Çeşme'nin sorunu. Biz, seçilmiş Mahalle Muhtarları olarak, sorunu gündeme getirip, çözülmesini sağlayabilirsek, ne mutlu bize" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme