MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bebekler ninnisiz uyuyabilecek
Sağlık
6 Ekim 2019 Pazar 11:09

Bebekler ninnisiz uyuyabilecek

0-4 yaş Bebek Uyku Danışmanı Psikolog Elif Doğru, bebeklerin 12 saat boyunca, kesintisiz ve huzur içinde, ninni bile söylemeye gerek duyulmadan uyuyabileceğini söyledi.

Psikolog Elif Doğru, 0-4 yaş Bebek Uyku Danışmanlığı, Emzirme Danışmanlığı, Çocuklara Oyun Terapisi ve Bireysel ve Aile Danışmanlığı hizmeti vereceği Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'ni Karşıyaka'da açtı. Psikolog Doğru, Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde, daha çok bebek ve çocuklara yönelik danışmanlık hizmeti vereceğini söyledi. Bebekleri ağlatmadan, yalnız bırakmadan, sallamadan ve ninni söylemeden, mutlu bir şekilde uyumaları için uyku eğitimi vereceğini açıklayan Doğru, artık anne babaların da gece uykusuz kalmayacaklarını anlattı. Psikolog Doğru, yeni doğan bebeklerin ilk 4 aylık dönemi hariç, bebeklerin beslenmeye ihtiyaç duymadan, 10-12 saat kesintisiz uyuyabileceğini de ifade etti.  

"Annelere uyku eğitimi veriyoruz"

Yakın dostlarının ve Karşıyakalılar'ın katıldığı açılışta 0-4 yaş Bebek Uyku Danışmanlığı hakkında açıklamalarda bulunan Psikolog Doğru, bebeklere bir Psikolog tarafından uyku eğitimi verilmezse, ciddi bir travmaya neden olabileceğini söyledi. Artık bebeklerin sallanarak ya da ninni söyleyerek uyutulmasına gerek kalmadığını açıklayan Psikolog Doğru, "Bebekleri sadece yataklarına yatırıp, uyumalarını sağlayabiliriz. Bu konuda uyku eğitimi veriyoruz. Bebekleri asla ağlatmadan, odalarında yalnız bırakmadan, huzurlu bir şekilde sağlıyoruz. Eğitimi anneye veriyoruz. Anne de bebeğine uyguluyor" diye ifade etti.

"Uyku eğitimi uzmanlarca verilmeli"

Uyku eğitiminin mutlaka bir Psikolog tarafından verilmesinin doğru olacağını vurgulayan Psikolog Elif Doğru, "Eğer anneye doğru eğitim verilmezse, bebeklerde ciddi travmalar yaşanabilir. Şu anda bebeklerle ilgili uyku eğitimi anneler arasında oldukça yaygın. Birçok kişi annelere uyku eğitimi vermeye çalışıyor. Sosyal medyada da çok popüler olmuş durumda. Ama bu eğitimin profesyonelce verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde hem anneyi, hem de bebeğin psikolojisini olumsuz etkileyecektir. Çünkü bebek ağlamaya ve odasında tek başına bıraktırılabiliyor. Bu tür yöntemlerin uygulandırıldığını duyuyoruz. Bunlar tamamen yanlış. Asla bu tür yöntemler uygulanmamalı. Annenin bebeklerini huzurlu, mutlu bir şekilde uyutmalarını destekleyici bir metot uyguluyorum" diye açıkladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme