MENÜ
İzmir 11°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de 8 Mart kutlaması
Yerel
8 Mart 2024 Cuma 22:45

Çeşme'de 8 Mart kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli'nin de katıldığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla Çeşme'de bir yürüyüş düzenlendi.

 Çeşme Adliyesi önünden başlayan yürüyüş, bayraklar, meşaleler ve karanfiller eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam etti.

Coşkulu bir kalabalığın eşlik ettiği yürüyüş, kadın haklarına ve eşitliğine dikkat çekmek için önemli bir fırsat sundu. Yürüyüş boyunca katılımcılar, kadınların topludaki önemine vurgu yaparak, eşitlik ve adalet mücadelesine destek oldular.

Yürüyüşün sonunda, Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na karanfiller bırakıldı, bu anlamlı hareketle Atatürk'ün kadınlara verdiği önem ve kadın haklarının savunulması vurgulandı.

 CHP Çeşme Başkan adayı Lal Denizli, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, kadınların toplumdaki önemine ve mücadelesine dikkat çekti.

Denizli, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, ‘’Bizler değişim için yola çıktık. Bu ülkeyi erkek egemen bir anlayışla değil, kadınıyla erkeğiyle birlikte yönetmeliyiz.’’ şeklinde söze başlayan Denizli ‘’Bizi kotalara sıkıştıramazsınız. Bizler değişim için geliyoruz ve 100 yılın değişimini tam da bunun için başlattık.’’ şeklinde konuştu.

Lal Denizli, sözlerine şöyle devam etti;

‘’8 Martlar, bizim gibi kadına yönelik şiddet ve istismarın giderek arttığı ülkelerde bir kutlama havasından uzak geçiyor. Meşaleleri bir farkındalık yaratması için istedik. Ülkemizde her gün katledilen, şiddete maruz kalan, tecavüze uğrayan kadınlarımız için birer ışık olalım istedik. Caydırıcı yasalar olmadıkça kadına yönelik istismar, şiddet ve cinayetler bitmeyecek. Biz bu yasaları sonuna kadar savunmalıyız. Yaşamın her alanında şiddete sonuna kadar karşı duracağız. Kadına yönelik yasalarda iyi hal indirimi olmasın istiyoruz. Suçun iyi hali olmaz!

 ‘’Gençlerimiz bizlerin arzu ettiği bir geleceği inşa edecekler, kız çocuklarımızı bilinçlendireceğiz. Asla duruşlarından taviz vermemeleri gerektiği söyleyeceğiz.’’ şeklinde sözlerine devam etti ve  ‘’Bizler erkek gibi olduğumuz için değil, kadın gibi olduğumuz için güçlüyüz.’’ 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme