MENÜ
İzmir 11°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alaçatı'da dut ağacı kış ortasında meyve verdi
Yerel
16 Ocak 2020 Perşembe 13:51

Alaçatı'da dut ağacı kış ortasında meyve verdi

Alaçatı Mahallesi'ndeki bir evin bahçesinde bulunan dut ağacının kış ortasında meyve vermesi şaşkınlık yarattı.

Alaçatı Mahallesi'nde, bir evin bahçesinde bulunan, yaklaşık 10 yıllık olan ve son 5-6 yıldır meyve veren dut ağacının, ilk kez Ocak ayında meyve vermesi şaşkınlık yarattı.

Küresel ısınmanın etkileri, bütün dünyada olduğu gibi Çeşme'de de görülüyor. Kış ortasında olmamıza karşın, hava sıcaklıklarının mevsim ortalamalarının üzerinde olması, doğayı da etkiliyor. Birçok yaprağını dökmesine karşın, çiçek açan ve çiçeklerini meyveye dönüştüren dut ağacı şaşkınlığa yol açtı.

Alaçatı Mahallesi'nde oturan Veysel Çido, bahçesindeki dut ağacının yaklaşık 15 gün önce meyve vermeye başladığını şaşkınlıkla gördüğünü belirterek, "Dut ağacı, normalde yaz mevsiminde meyve verir. Hava sıcaklığının kış olmasına rağmen yüksek olması, dut ağacını da etkiledi. Çiçekler meyveye dönüştü, meyveler de kızarmaya başladı" dedi. 

Dedesi Sebahattin Çido'nun diktiği dut ağacının Ocak ayında meyve vermesine çok sevinen 10 yaşındaki İclal Yıldırım da, her gün ağacın yanına geldiğini ve dutların olgunlaşmasını heyecanla beklediğini söyledi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme