MENÜ
İzmir 12°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
8 göçmen çocuk, kamarada boğulmuş
Yerel
15 Ocak 2020 Çarşamba 14:30

8 göçmen çocuk, kamarada boğulmuş

Çeşme'de, 11 Ocak günü, fiber teknenin batması sonucu, 8'i çocuk, 11 göçmenin hayatını kaybetmesinin ardından gözaltına alınan 6 zanlı, Çeşme Adliyesi'ne çıkarıldı. Batan teknenin kaptanlığını yapan zanlı, 8 çocuğu kamaraya kapattığını, çıkamadıkları için boğulduklarını itiraf ettiği öğrenildi.

11 Ocak Cumartesi günü, Yalı Mahallesi'nde, saat 20.23 sıralarında denizden çığlık sesleri geldiği ihbarı üzerine olay yerine Sahil Güvenlik botları, Sahil Güvenlik helikopteri ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edilirken, 8'i çocuk, 11 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmış, 1'i çocuk, toplam 8 göçmen sağ olarak kurtarılmıştı. 

Olayın hemen ardından başlatılan soruşturmada, batan fiber teknenin kaptanlığını yapan ve olay yerinden kaçan O.K., kurunmak için yaktığı ateşin başında yakalandı. Genişletilen soruşturma sonucunda, olayla ilgili olduğu şüphesiyle 5 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Çeşme Grup Amirliği, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti (GİM) Çeşme Grup Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucunda gözaltına zanlılardan, fiber tekneyi kullanan kaptan O.K., suçunu itiraf ederek, hayatını kaybeden 8 göçmen çocuğu, teknenin ambar bölümüne kapattığını, tekneye toplam 19 göçmenin alınması nedeniyle teknenin battığını, ambar kapağının açılamaması sonucunda 8 çocuğun ambarda boğularak can verdiğini söylediği ve vicdanen çökük durumda olduğu ileri sürüldü. 

Gözaltına alınan zanlılardan 3'ü hakkında daha önce de insan kaçakçılığı organizatörü olduğu iddiasıyla işlem yapıldığı öğrenilirken, 14 yaşındaki bir Suriyeli kız çocuğunun yanında kaldığı bir zanlının da uluslararası insan kaçakçılığı organizatörleriyle bağlantılı olduğu iddia edildi. 

Fiber teknenin Aliağa'dan 18 bin liraya satın alındığı da öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiği bilgisi edinildi. 

Soruşturması tamamlanan zanlılar, Suriye uyruklu A.G. ve Türk vatandaşları Y.Ç., Ö.K., F.T, O.K. ve M.A. Çeşme Adliyesi'ne sevk edildiler. Zanlıların Çeşme Adliyesi'ndeki soruşturması devam ediyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme