MENÜ
İzmir 12°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme Emniyet Müdürlüğü'nün araç filosu bağışlarla güçlendi
Yerel
16 Ocak 2020 Perşembe 11:50

Çeşme Emniyet Müdürlüğü'nün araç filosu bağışlarla güçlendi

Çeşme Emniyet Müdürlüğü'nün araç filosu bağışlarla artarken, bağışlarla 6 araç, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün gönderdiği 5 araç ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın bağış sözü verdiği 2 araç ile toplam 13 araç ve 3 Yunus ve 2 Şahin Trafik Motosikleti ile Çeşme emniyet teşkilatı güçlendi.

Çeşme Emniyet Müdürlüğü araç filosuna, iş insanlarının bağışları, Belediye Başkanı Oran'ın 2 araç bağışlama sözü ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü katkılarıyla 5 araç olmak üzere toplam 13 araç dahil olurken, İzmir İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla Çeşme Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen 3 Yunus Motosikleti ile 2 Şahin Trafik Motosikleti, törenle hizmete alındı. 

Çeşme Emniyet Teşkilatını Koruma ve Yaşatma Derneği'ne iş insanları tarafından yapılan bağışlarla alınan araçlar için düzenlenen törene, İzmir İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 

Düzenlenen törende bir konuşma yapan  Çeşme Emniyet Teşkilatını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Erdoğan, yardımsever iş insanların bağışlarıyla alınan 5 aracın emniyet teşkilatına teslim edildiğini, 1 aracın da bu ay sonuna kadar teslim edileceğini söyledi, Erdoğan, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın da 2 araç sözü verdiğini belirterek, bağışlarla toplam 8 aracın emniyet teşkilatı filosuna katılmış olacağını belirtti. 

"İzmir, dünyanın en güvenli kentlerinden birisi"

İzmir İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın da bir konuşma yaparak, "Milletler, kahraman evlatları sayesinde yükselirler. Emniyet teşkilatı, her zaman, güzel ülkemizin güzel insanlarına, güvenlik hizmeti sunmak için çırpınıyor. Bugün İzmir, dünyanın en güvenli kentlerinden birisi. Hem terörle mücadele anlamında, hem uyuşturucu mücadelesinde, hem genel asayiş ve trafik anlamında, güzel İzmir'imiz, dünyanın en güvenli kentlerinden birisi. Tabi bu da, arkadaşlarımızın büyük özverisi ve mesaileri ile gerçekleşiyor. İzmir halkını da yanımızda hissediyoruz" dedi.

"İzmir'de 155'e yapılan ihbar, yüzde 92'inin üzerinde"

Türkiye'nin her yerinde 155 Polis İmdat servisinin olduğunu hatırlatan İl Emniyet Müdürü Aşkın, "Buraya vatandaşlarımız ihbar yapar. İzmir de de yapılır. İzmir'de yapılan ihbarların yoğunluk oranı, yüzde 92'lerin üzerine çıkmış durumda. Bütün Türkiye'nin çok üzerinde. Vatandaşlarımızın bu kadar yoğun ihbarda bulunması sayesinde, suçlulara daha çabuk vakıf oluyoruz. İzmir'imizin tamamında, 155 Polis İmdat servisine, 2 saniye gibi kısa bir sürede ulaşılabiliyor. Amacımız, 4 dakikanın altında da, bizden imdat isteyen vatandaşımızın yardımına koşmak" diye konuştu.

"Bağışlanan araçlarla Çeşme daha güvenli olacak"

Tabi, bazen devletin imkanlarının çok yeterli olmadığını belirten Aşkın, "Dünyanın, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum biliniyor, ama bu güzel kentte, İzmir'imizde ve Çeşme'mizde, güzel insanlarımız, emniyet teşkilatının yanında oldular. Bağışlanan araçlarla, Çeşme'miz daha da güvenli olacak. Olaylara daha çabuk müdahale edeceğiz. Vatandaşlarımızın her sorununda, anında yanında olmamıza katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

"3,5 yıl içerisinde Çeşme'de bir tane cinayet olmadı"

3,5 yıldır İzmir Emniyet Müdürü olarak görev yaptığını ifade eden Aşkın, "Çeşme, kışın 35-40 bin kişinin yaşadığı bir kent. Ama yaz aylarında, Çeşme'de, 1 milyonun üzerinde nüfuslarla karşılaştık. Çeşme, buna rağmen çok güvenli bir şehir oldu. Çeşme'nin turistik bir yer olması nedeniyle, çok sayıda içki satılan işletmeler, eğlence yerleri, konaklama tesisleri var. Ona rağmen hepsinin zamanında kapatılması, hepsinde giriş çıkışlarda kontrollerin çok sıkı yapılması, uyuşturucu mücadelesinin çok üst seviyede olmasında hiçbir sorunla karşılaşmadık. Çeşme'de, 2019 yılı içerisinde, 2 roman vatandaşımızın alkol saikiyle, birbirlerini kesici aletle yaralaması sonucu bir ölüm oldu. Onun dışında, 3,5 yıl içerisinde, bir tane cinayet olmadı. Bu, dünyada eşi benzeri olmayan bir olaydır. Hırsızlıklar konusunda, Çeşme'nin adı kötüydü, ama büyük bir çoğunluğunu yakaladık. Hali hazırda, hırsızlıklar konusunda Çeşme, yazlık evlerin çok olduğu bir tatil beldesi için, gerçekten çok mükemmel bir durumda" diye kaydetti. 

"Kontroller sayesinde Çeşme güven içinde"

Çeşme'de, sezon başlamadan önce, sezon bitinceye kadar, 24 saat esasına göre, emniyet teşkilatı ve jandarma teşkilatının, kardeş teşkilatlar olarak görev yaptığını vurgulayan Aşkın, "Bazı vatandaşlarımız, otoban gişelerinden 10 dakikada zor geçtiklerinden yakınıyorlar. Ben de onlara şunu söylüyorum; '10 dakikada Alaçatı'ya giremiyorsunuz, ama çocuklarınız da, siz de, her yerde güven içindesiniz'. Şimdi bütün Çeşmeliler de, Çeşme dışından gelenler de, yurt dışından gelenler de alıştılar, yazın sezonda 24 saat, hatta şimdi de, biz, Çeşme'ye kimin girip çıktığına bakıyoruz. Bu sayede Çeşme'de hırsızlıklar azaldı. Bu sayede Çeşme'de uyuşturucu mücadelesi bu seviyeye geldi" diye belirtti.  

"2020 sezonunda Çeşme, şimdi olduğundan daha güvenli olacak" 

Uyuşturucu ve terör mücadelesine ömrümü verdiğini ifade eden Aşkın, "Allah ne kadar ömür verdiyse, bu mücadeleye devam edeceğim. Çeşme'deki arkadaşlarım da büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Çeşme'nin amir kadrosunu biraz daha geliştiriyoruz. 10 kadar amir arkadaşımın Çeşme'ye atamasını imzaladım. Komiser Yardımcısı arkadaşlarım Çeşme'ye geliyorlar. 2020 sezonunda Çeşme, şimdi olduğundan daha güvenli olacak. Kış sezonunda da tedbirlerimiz devam ediyor" diye açıkladı. 

"Devlet-millet işbirliğinin en güzel örneği"

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara da bir konuşma yaparak, "Bugün burada, devlet-millet işbirliğinin en güzel örneğini görüyoruz. İlçe Emniyet Müdürümüz Gürcan Alev'in, dernek başkanımız Murat Erdoğan'ın, bizzat şahsi gayretleri ile, iş insanlarımıza, yardımseverlere giderek, emniyete kazandırdıkları bina, araç ve malzemelerin töreninde bir araya geldik. Otuza yakın hayırseverimiz var.  Gerçekten Çeşmeli vatandaş olarak, iş insanı olarak, devletin yanında, polisimizin yanında olduğunu görmek, bizim için gurur verici. Çeşmeli hayırseverlerimizi, ne zaman emniyetin, jandarmanın bir ihtiyacı olduğunda, her daim yanımızda gördük. Çeşme'de, 200 polis, 100 civarında jandarma, huzuru ve asayişi sağlamasına, değerli vatandaşlarımızın ihbarları, destekleri katkı sağlıyor. Çeşme'deki basın mensuplarımıza da, Çeşme'yi en güzel tanıtan, emniyetimizin, jandarmamızın, sahil güvenliğimizin çalışmalarını en iyi şekilde duyurmalarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

"Desteklerle güçlendik"

Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev de yaptığı konuşmada, "Derneğimizden, iş insanlarımızdan, İl Emniyet Müdürümüzün ve Valimizin destekleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü'müzden yapılan desteklerle 10, 1 tanesi ay sonuna kadar gelecek, 11 ve Belediye Başkanımızın 2 araç sözü ile toplam 13 aracımız ile Çeşme teşkilatımız güçleniyor. Bugün, sadece araçlar için toplanmadık. Ayrıca İlçe Emniyetimize bağlı Narkotik Grup Amirliği ve İstihbarat Büro Amirliği'mizin Ulusoy Limanı'ndaki bürolarını yaptık. Bugün orasının da açılışını gerçekleştireceğiz. Çeşme'ye yakışan bir tesis yaptık. Bunun da mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Yine İl Emniyet Müdürümüzün verdiği destekle, 5 adet sıfır kilometre motosiklet, Çeşme Emniyet Müdürlüğümüze verildi. İlçemizde Yunusları ve Şahin Trafik Polislerimizi çalıştırmaya başladık. Bütün bunlar, başta devletimiz ve sizler sayesinde yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından, yardımseverlere teşekkür belgeleri verildi.

Ttören, Ulusoy Limanı'ndaki  Narkotik Grup Amirliği ve İstihbarat Büro Amirliği bürolarının açılışı gerçekleştirilmesiyle son buldu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme