MENÜ
İzmir
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uğur Mumcu anılıyor...
Ulusal
24 Ocak 2024 Çarşamba 09:55

Uğur Mumcu anılıyor...

Tüm yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adayan, Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucusu, aydınlık, yurtsever, cesur kalem Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 31. yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, 24 Ocak 1993’te aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu suikastinde gerçeklerin hala ortaya çıkarılmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Uğur Mumcu, Türk basının en cesur kalemlerinden biriydi. Bugün Uğur Mumcu’nun işaret ettiği tehlikelerin, savunduğu düşüncelerin ne kadar doğru olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Ne yazık ki aradan geçen 31 yılda suikastın planlayıcıları, azmettiricileri ve bombayı koyanlar hala belirlenmedi. Tıpkı Uğur Mumcu gibi faili meçhul cinayetlere kurban verdiğimiz onlarca aydınımızın katilleri de aramızda dolaşıyor. Bu, demokrasimizin, hukuk sistemimizin en büyük ayıbıdır. “

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak Uğur Mumcu’nun bıraktığı değerlerin savunucusu olmaya devam edeceklerini vurgulayan Gappi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hukukun üstün olduğu, laik, demokratik, bağımsız bir Türkiye için; Uğur Mumcu ve bu uğurda can veren tüm aydınlarımızın mücadelesini bıraktıkları yerden sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Onların aydın fikirleri ve inandıkları değerler, aklımızda ve yüreğimizde her zaman var olacak. Bu duygularla gerçek bir yurtsever, demokrat ve halkı için çalışan cesur bir gazeteci olan Uğur Mumcu’yu minnet ve özlemle bir kez daha anıyor, tüm basın şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme