MENÜ
İzmir
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'deki Kara Para operasyonu detayları
Ulusal
16 Ocak 2024 Salı 11:43

Çeşme'deki Kara Para operasyonu detayları

Bildiğiniz üzere Çeşme merkezli Kara Para aklama operasyonu bünyesinde bulundurduğu rakamlar ile büyük yankı uyandırmıştı. Şimdi detayları yazalım...

Denizhan Güzel

Bu operasyon Perşebe günü başladığında Çeşme Gümrük Müdürlüğü'nde çalışan 4 memur ve iki sivil (sözde şirket temsilcisi) gözaltına alındı. Kimsenin haberi olmadan yürütülen soruşturma büyük bir gizlilik içinde devam ederken olayın zanlıları dün Çeşme Adliyesine sevk edildiler.

Gazeteciliğin temel ilkesi olan kamuoyu'nun haber alma ilkesi çerçevesinde bilgi almak için yoğun bir çaba gösterirken olay hala gizemli bir süreç ieriside devam ediyordu. Söylenen tek söz,' İzmir Valiliği açıklama yapacak' oluyordu.

Neydi bu kadar gizli yürütülen soruşturma ki, İzmir Valiliği açıklama yapacaktı...Olayı soruşturdukça gözümün önüne Dlan Polat ve avarisinin yaşam tarzları geldi. Konuşulan rakamlar dehşet verici. 

Edindiğim bilgilere göre, sahte belge düzenlenerek Türkiye'nin herhangi bir sınır kapısından ihracat yapmış gibi gösterip, yine sahte belgelerle bu ihracatı yasal konuma getirmek için yapılan girişim sonucunda başarılı olunsaydı bu işi yapanlar, operasyonda telafuz edilen rakamları sisteme dahil edeceklerdi. Bunun için aklıma Dilan Polat ve ailesinin yaşam tarzları geldi.

Yani bu işe bulaşanlar amaçlalrına ulaşsalardı lüks evler, arabalar, özel uçaklar satın alabileceklerdi. Birisi de bu kaynağın nereden geldiğini sorarsa da,"İhracat yapıyoruz" diyeceklerdi ama öyle olmadı...

Çeşme Gümrük Muhafaza İstihbarat ve Kaçakçılık ekipleri evrakları kontrol edince hazırlanan sahte evrakların birbirini tutmadığını gördüler. Biraz daha araştırınca işin boyutlarının farklı olduğunu gördüler ve olaya İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube, K.O.M ekipleri de dahil oldu. 

Bu arada herkesin sordoğu,'Para nerede?' soruusnun cevabı ise para, uyuşturucu veya bahis çetelerinde. Bunu da bir not olarak kenara yazın.

Bugün sabaha karşı mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklanırken, olayın sonu nereye kadar gidecek bilemem ama yaşanan bu olay Türkiye'nin Kara Para ile Mücadle savaşında  Gri Listeden çıkma çabasının en somut örneklerinden biri olarak tarihe geçecektir.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme