MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Travel Turkey’de Çeşme’nin adı yok!
Turizm
25 Şubat 2021 Perşembe 16:13

Travel Turkey’de Çeşme’nin adı yok!

Fuara birçok kurum ve kuruluş ile turizm sektörünün önde gelen şirketleri katılırken, turizmin en önemli destinasyonlarından birisi olan Çeşme’nin bu fuarda yer almaması ilçede şaşkınlık yarattı.

Denizhan Güzel

Turizm sektörüne yön veren fuarların başında yer alan ‘Travel Turkey İzmir’, bu yıl 14. kez dijital ortamda gerçekleştiriliyor.

Pandemi nedeniyle 14. yılında ilk kez Dijital platformda düzenlenen fuarda Çeşme Belediyesi ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği yer almıyor.

Birçok kurum ve kuruluşu ile turizm sektörünün önde gelen firmalarının yer aldığı fuarda Çeşme’nin yer almaması ise şaşkınlık yarattı.

Türk turizm sektörünün en önemli destinasyonlarından olan Çeşme, gerek belediye olarak, gerekse bir STK olarak faaliyet gösteren Çeşme Turistik Otelciler Birliği olarak bu yıl Travel Turkey’de yer almaması ilçede ve sektörde şaşkınlık yarattı.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Gündem Çeşme’ye yaptığı açıklamada, fuara katılma talebinde bulunduklarını ancak dijital platformun etkili olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Demir, fuar için hazırladıkları bir projenin kapsamlı ve güzel bir aktivite ile tanıtmak istediklerini belirterek, “ Biz kendi aktivite programını gönderdik. Kendileri bize bu programı sisteme aktivite edemediklerini, yazılımlarının farklı olduğunu söylediler. Biz bu fuarda aktif bir katılım gerçekleştirmek istiyorduk ama olmadı” şeklinde konuştu.

ÇEŞTOB Onursal Başkanı Veysi Öncel ise kurum olarak kuruluşundan bugüne her önemli fuarda Çeşme’nin başarı ile temsil edildiğini ancak bu fuarda neden yer almadıklarını anlayamadığını söyleyerek, “Bu zamana kadar yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında Çeşme her zaman katılım göstermiştir. Bu fuarda da olmalıydı. İzmir turizmi için Çeşme ‘Olmazsa olmaz’dır. Çeşme’nin özellikle bu fuara katılmaması üzüntü verici bir olaydır. Bizde katılım sağlayarak bu fuara destek olmalıydık. Yaklaşık 26 yıldır, yani ÇEŞTOB kurulduğundan beri önemli fuarlarda ÇEŞTOB her zaman standını açmıştır ve başarı ile Çeşme’yi temsil etmiştir. Bu fuarda neden olmadığımızı da anlayamadım. Sanal bir fuar da olsa katılımın mutlaka olması gerekirdi. Yani 10 katılımcı da olsa mutlaka katılımın olması gerektiğini düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi böyle bir fuar düzenliyorsa biz destek vermezsek kim destek verecek?” diyerek görüşlerini dile getirdi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme