MENÜ
İzmir 21°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TKP'nin adayı Dr. Enver Küçükgül oldu.
Politika
5 Şubat 2024 Pazartesi 10:16

TKP'nin adayı Dr. Enver Küçükgül oldu.

Türkiye Komünist Partisi'nin Çeşme Belediye Başkan Adayı Dr. Enver Yaser Küçükgül oldu.

TKP Merkez Komite üyesi ve İzmir İl Başkanı Savaş Sarı’nın katılımı ile TKP Çeşme Belediye Başkanı Adayı Çevre Mühendisi akademisyen Dr. Enver Yaser Küçükgül’ü açıkladı.

Aday tanıtımında düzenlenen toplantıdaKüçükgül, ilçede belediyecilik ilkelerinden bahsetti.

Küçükgül, yaptığı açıklamada, “Tunceli’de TKP’ nin tüm Türkiye’ye örnek bir belediye hizmeti var Çeşme’de neden olmasın? Bu anlayışı geliştirmek, örneklerini çoğaltmak istiyoruz.  Yerel yönetimlerde halkımız, dürüst belediyecilik istiyor, çocukları, torunları için sağlıklı bir çevre umut ediyor, sömürünün değil adaletin olduğu bir idare arzusu duyuyor. Biz bunu birlikte yapacağız!  Bulunduğumuz seçim sisteminde demokratik ortamda bizler de örgütlenerek yönetime talip olduk, sizlerle birlikte başaracağımıza inanıyorum. Çeşme’nin sorunlarını biliyorum Çeşme’nin yollarında yürüyebilmek, çeşmesinden akan suyunu hem ucuza tüketip hem içebilmek istiyoruz. Çeşme’nin bütün Çeşme’lerinin etrafı tel ile çevrili ve suyu akmıyor, paranız yoksa su içemezsiniz Çeşme sokaklarında, suyu içtiniz tuvalete gitmek için,  içtiğiniz sudan daha pahalı tuvalet parası vermeniz gerekiyor, bu nasıl bir sistem. Eğer siz yerel yönetim olarak en temel ihtiyaçları karşılayamıyorsanız hiç bir şeyi başaramamışsınız demektir.  Çeşme’nin üç tarafı denizle çevrili ama halkın gideceği denizi yok, yolu yok…

Hele de kumu falan çok iyiyse halka sen dur deyip sermaye sahiplerine verilen bir sistem var.  Nedir bu sistem daha denize ayağınızı sokmadan otopark ücreti adı altında 300-400 lira verdiğiniz bir sistem var. Hani deniz kenarları kamu malıydı.  Öncelikle bu bir ahlaki sorundur.  Çeşme’de kültür sanat merkezleri yok. Bugün Ildır’da Eritrai var, burada bulunan  tarihi eserler dünyanın sadece belli bir kaç yerinde var. Burayı koruyarak ayağa kaldırıp kültür rotası haline getirirsek turizm ve ekonomik anlamda çok büyük gelir elde ederiz.  Şanslı olduğumuz şeyler de var sanayi kirliliği yok ama denizlerimiz kirleniyor.  Tarım arazilerimizde Tunceli örneğinde olduğu gibi tüm Türkiye’nin örnek aldığı, imrenerek baktığı örnek belediye hizmeti var Çeşme’de neden olmasın? Çeşme’de ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve barınma sorunu var. Kamu çalışanları için bir yer yaratıp konut yapabilir, ulaşımını rahatlatabiliriz" açıklamasında bulundu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme