MENÜ
İzmir 21°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel’den İzmir listesi yanıtı
Politika
1 Şubat 2024 Perşembe 09:51

Özel’den İzmir listesi yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir listesi üzerine tepkilere yönelik açıklamalarda bulunurken, “İzmir’in hak ettiği bir listemiz var. Herhalde İzmir listesi tarihimizin en az olumsuz tepki alan ve en fazla olumlu tepki alan listesi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart yerel seçimleri için İzmir’de adaylar konusunda büyük bir değişim gerçekleştirdi. 
İzmir’de birçok ilçede vatandaşlar adayların yeniden değerlendirilmesi için eylem yaparak dilekçeler yazıyor. Bu gelişmeler üzerine CHP Genel Başkanı Özgü Özel’den İzmir adayları hakkında yeni mesajlar geldi. 

En az olumsuz tepki alan liste!

Ankara’da kameraların karşısına geçen Özel, ‘İzmir’de tepkiler var. İlçe belediye başkan adayları noktasında bir değişiklik ihtimali var mı?’ sorusuna “Her aday ilan ettiğinizde ilan edilmeyen adaylar, yakınları bir rahatsızlık duyabilirler. Tepki olabilir. Herhalde İzmir listesi tarihimizin en az olumsuz tepki alan ve en fazla olumlu tepki alan listesi” dedi. 

Özel şunları kaydetti: Cumhuriyet tarihinde 6 kadın belediye başkanının görev yaptığı yere ve son durumda 3 kadın belediye başkanı olan yere 9 kadın belediye başkanı adayı görevlendirdik. Öyle kıyıdaki köşedeki ilçelere değil 600-700 bin nüfuslu CHP’nin kalelerine, Karşıyaka’ya, Konak, Karabağlar’a ve İzmir’in ilçelerine 9 tane kadın aday koyduk. Biz sözde değil özde olarak kadınları siyasete katacağımızı söylüyorduk. Önümüzdeki dönemde de bu arkadaşlarımızın kent suçlarına karşı mücadelesini ve İzmir’i güzelleştirmek, İzmirlinin beklediği hizmetleri sağlamak için çalışmalarını ve bu konulardaki memnuniyeti herkes görecek.     

9 kadın 40 yaş altı 14 aday

Biz bir de gençleşme vaat ettik. 30 aday gösterdik, 9’u kadın, 14 tanesi 40 yaş altı. Eğitimleri iyi, en az 1-2 yabancı dil bilen, üniversite eğitimleri üstüne yüksek lisans yapmış, belediyecilik eğitimi almış pırıl pırıl arkadaşlarımız. İzmir’in hak ettiği bir listemiz var. 

Özel’den İduğ’a teşekkür

Görevi bırakan arkadaşlara da hiçbir sözümüz yok. Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ kötü bir belediye başkanı değildi, görevlendirilmedi, paylaştığı mesaj ‘Partime katkı olabilecek her yerde çalışmak istiyorum’… Ben kendisine telefonla teşekkür ettim, bir kez de buradan teşekkür etmek istiyorum. İzmir’de şimdiye kadar en az tepki alan listedir. Bir kişi seçiyorsunuz, birden fazla kişi kendine hak görüyordur ama verilen karar bir kişi adaylaştırmak. Diğer adayların elbette ki bir hayal kırıklığı olabilir ama bu çok hızlı atlatılabilir. Önemli olan önce partinin ve daha da önemlisi İzmir’in ve kamunun menfaatleridir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme