MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sertel’den Gündem Çeşme’ye özel açıklamalar!
Politika
2 Mayıs 2020 Cumartesi 14:44

Sertel’den Gündem Çeşme’ye özel açıklamalar!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “ Son 18 yılda yaşananları göz önüne alırsak ansiklopedi olur” dedi.

Denizhan Güzel

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, 3 Mayıs, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1993 yılında aldığı bir karar ile tüm dünyada Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde yaptığı açıklamada, “Bugün ülkemizde 85 gazeteci ve medya çalışanı cezaevinde. Son 18 yılda cezaevine girip çıkan gazeteci sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Sadece bu yılın ilk üç ayında dahi 121 gazeteci yargılandı. 33 gazeteci gözaltına alındı. 232 haber sansürlendi. 4 gazeteci saldırıya uğradı. 12 gazeteci koronavirüs haberleri nedeniyle gözaltına alındı. Beş yılda 62 gazeteciye ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ ceza verildi. Eleştirel yayın yapan gazete ve televizyonlara RTÜK ve Basın İlan Kurumu aracılığıyla peşi sıra cezalar verildi. AKP iktidarı tarafından son 18 yılda gazetecilere, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik baskı ve yaptırımları sıralayacak olsak dev bir ansiklopedi olur” açıklamasında bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Sertel, 10 Ocak’lar, 3 Mayıs’lar, 24 Temmuz’ların Türk basını için birer mücadele günü olacağına da vurgu yaparak, “ Bugünün kutlanmasındaki amaç; basının demokrasiyi korumaktaki rolünü vurgulamak, etik gazeteciliği ön plana çıkarmak ve dünyada basının aşırı sansür edildiği ülkelere bir mesaj göndermek. Dünya ölçeğinde açıklanan raporlarla, meslek örgütleri tarafından yapılan ulusal ve uluslararası açıklamalarla son 18 yıldır AKP hükümetine de mesaj veriliyor. Ancak dinleyen de anlayan da uygulayan da yok. Basın ve ifade özgürlüğü açısından ülkemizin içinde bulunduğu tabloya bakacak olursak neden ve ne için mücadele edildiği de açıkça ortadadır. Gazetecilerin ülke içerisinde yaşadıklarını Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Freedom House gibi uluslar arası örgütler de her yıl hazırladıkları raporlarla teyit ediyor. Bu raporlardan ülkemiz adına, mesleğimiz adına biz utanıyoruz ama asıl utanması gereken iktidar asla utanmıyor. Ne derlerse desinler, kendilerini nasıl savunurlarsa savunsunlar bu utanç AKP iktidarınındır” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme