MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Politika
28 Nisan 2020 Salı 13:21

"Huzurevlerinde durum ciddi!"

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Kani Beko, “Huzurevlerinde durum ciddi, rehavet havası yaratılıp ileri yaş grubu riske atılmamalı” uyarısında bulundu.

İzmir Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan vatandaşlardan 270’i ve görev yapan personelden 60’nın testlerinin pozitif çıktığı yönündeki duyumlarının ardından huzurevlerindeki son durumu Sağlık Bakanı’na soran CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Kani Beko, “Huzurevlerinde durum ciddi, rehavet havası yaratılıp ileri yaş grubu riske atılmamalı” uyarısında bulundu.

Türkiye’de 2019 yılı itibarıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı resmi ve özel toplam 33.799 kapasiteli, 152’si kamu 254’ü özel olmak üzere 406 huzurevinde yaşlılara hizmet verildiği bilgisini paylaşan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, koronavirüs salgınından en çok etkilenecek yaş grubunun bulunduğu huzurevlerini Meclis gündemine taşıdı. İzmir Narlıdere Huzurevi’nde kalanlardan 270’i ve görev yapan personelden 60’nın testlerinin pozitif çıktığı bilgisinin doğruluğunu teyit etmek için bu bilgiyi soru önergesine taşıyan Beko, ileri yaş grubunun sağlığının hala ciddi tehlikede olduğu bu dönemde bir rehavet havası yaratılmasının yanlış olduğuna dikkat çekti. Beko,  “Her ne kadar son günlerde gerek AKP genel başkanı gerekse sizin yaptığınız açıklamalar ve rakamlar üzerindeki değerlendirmeniz toplumda bir rehavet etkisi yarattıysa da, sahada yaşananlara bakıldığında durumun anlattığınız gibi olmadığı da görülmektedir” ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme