MENÜ
İzmir 14°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Purçu’dan Ekrem Oran’a sert tepki!
Yerel
16 Haziran 2020 Salı 23:35

Purçu’dan Ekrem Oran’a sert tepki!

Çeşme Belediyesi'nin Roman yurttaşların yaklaşık 10 yıldır yaşamını sürdürdükleri Alaçatı Şahintepe bölgesindeki çadırları yıkmasına CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'dan sert tepki geldi.

Aralarında çocukların da olduğu 300'e yakın Roman yurttaşın evsiz bırakılmasını "vicdansızlık" olarak niteleyen Purçu, CHP'li Belediye Başkanı Ekrem Oran'a da "Bir yere başkan seçilmekle iş bitmiyor. Genel Başkanımızın dediği gibi, çözüm üretmek, insanlara dokunmak gerekiyor" dedi.

Son Kale internet sitesine açıklama yapan CHP'nin Roman kökenli milletvekili Purçu, Çeşme Belediyesi'nin yaptığı yıkımı "vicdansızlık" olarak niteledi. Purçu, partilisi olan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'a da sitem etti.

VİCDANIN PARTİSİ YOK
Yıkım görüntülerinin kendisini çok üzdüğünü dile getiren Purçu, "Vicdanın partisi yok maalesef. Biz insanoğluyuz. Hangi partiden olursa olsun insanın içinde vicdan, hoşgörü, iyi niyet ve yardımseverlik olacak. Oradaki insanlar kime ne yapmış! Onlar bizim insanlarımız, vatandaşlarımız. Bir şeyi bozarken yerine alternatifini yaratmanız lazım. Vatandaşa çözüm sunmanız lazım. Şimdi o yerinden yurdundan edilen vatandaşlarımız bu akşam nerede kalacak, ne yiyecek, ne içecek. İzmir Büyükşehir'in yolladığı su tankerini bile kaldırmışlar oradan. Yazıktır, günahtır ya. Şu yaz günü insanlar susuz bırakılır mı? Çok sayıda çoluk çocuk da var aralarında. Yazıktır, günahtır" diye konuştu.

SEÇİLMEKLE İŞ BİTMİYOR
CHP'li Purçu, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'a da tepki gösterirken, "Bir kişinin bir yere başkan seçilmesiyle iş bitmiyor. Genel başkanımızın dediği gibi, çözüm üretmek, insanlara dokunmak gerekiyor. Bir an önce yapılan bu yanlıştan dönülmesini istiyorum" dedi.

AMELİYATLI OLMASAM ATLAYIP GİDECEKTİM
Birkaç gün önce pankreas ameliyatı olan Özcan Purçu, "O yıkım görüntüleri öyle yaraladı ki beni, ameliyatlı olmasam atlayıp Çeşme'ye gidecektim. Bu yapılacak iş değil" diye konuştu.

Çadırları yıkılan Roman yurttaşlar ise Çeşme Belediyesi'ni sözünde durmamakla suçlamıştı.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme