MENÜ
İzmir 11°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Otoyolun Alaçatı-Çeşme arasının ücretsiz olması talebine ret
Yerel
13 Aralık 2019 Cuma 09:47

Otoyolun Alaçatı-Çeşme arasının ücretsiz olması talebine ret

İzmir-Çeşme otoyolunun ücretli bölümünün Alaçatı'da son bulması, Alaçatı-Çeşme arasındaki bölümünün ücretsiz olması talebi reddedildi. 

İYİ Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'na ilettikleri ve Dervişoğlu'nun da Soru Önergesi'yle TBMM'ye taşıdığı, otoyolun Alaçatı-Çeşme arasının ücretsiz olması talebinin reddedildiğini duyurdu.

"Çeşme'ye cezaya devam"

İYİ Parti İlçe Başkanı Evci, sosyal medya sayfasında, Soru Önergesi'ninin ve gelen cevabın görüntülerini yayınlayarak, "Çeşmede yaşayan vatandaşlarımızın Çeşme'den İzmir'e her gidiş-gelişinde ödemek zorunda oldukları otoban ücretlerinin ucuzlatılması ve Alaçatı-Çeşme arası ücretinin kaldırılması için İYİ Parti Grup Başkan Vekilimiz İzmir Milletvekili Müsavat Dervisoğlu'na ilettiğimiz önergemiz maalesef ki Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından reddedilmiştir.Çeşme'ye cezaya devam" diye yazdı. 

"Adaletsiz ücretlendirilmenin önüne geçilmesini" istemişti

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Kasım ayı başında verdiği soru önergesinde, "İzmir – Çeşme Otoyolunun geçtiği bazı ilçe ve mahallerinin güzergâh üzerinde yer alan gişeler nedeniyle kısa mesafeye rağmen her gidiş ve gelişleri için ücret ödemeleri orada yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamalarına neden olmaktadır. Örneğin Alaçatı – Çeşme arası 12 km’lik bir mesafe için bile geçiş ücreti ödemek zorunda kalınmaktadır. Böyle bir adaletsiz ücretlendirmenin önüne geçilmesi adına adımlar atılmasının ve bu sorunun ortadan kaldırılmasının o bölgede yaşayan vatandaşlarımız için ihtiyaç olduğu açıktır’’ diye belirtmişti. 

"Ücretsiz kullanılmasına imkan bulunmamaktadır" 

Soru Önergesi'ne yanıt, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan geldi. Yanıt yazısında şöyle denildi; 

"Bilindiği üzere otoyollar, erişme kontrolünün uygulandığı, transit trafiğe hitap eden, belirli kavşaklardan giriş çıkış yapılabilen, maksimum ve minimum hız limitleri uygulanan, yapım maliyeti yüksek, ancak trafik seyri konforlu yollardır. Otoyollarda ve Boğaz Köprüleri'nde ücretlendirmeler; araç sınıfları, kullanılan yol mesafesi, yolun trafik yoğunlukları ve yol üzerindeki büyük sanat yapıları dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Otoyolların bakım, onarım ve işletme maliyetlerinin yüksek olması nedeni ile, zorunlu haller dışında otoyollarımızın herhangi bir kesiminin ücretsiz kullanılmasına imkan bulunmamaktadır."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme