MENÜ
İzmir 12°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Neşet Ertaş, Çeşme'de türküleriyle anıldı
Kültür-Sanat-Magazin
26 Eylül 2019 Perşembe 13:18

Neşet Ertaş, Çeşme'de türküleriyle anıldı

Bozlak ustası ve "Bozkırın Tezenesi" olarak ünü dünyaya yayılan Türk Halk Müziği'nin unutulmaz ismi, saz ve söz ustası Neşet Ertaş, 7. ölüm yıldönümünde, Çeşme'de türküleriyle anıldı. 

Neşet Ertaş'ın ölüm yıldönümü nedeniyle, Çeşme Güzel Sanatlar Kültür Derneği tarafından özel bir konser verildi. Çakabey Kültür Merkezi'ndeki konsere sanatseverler büyük bir ilgi gösterirken, salon tamamen doldu. 

Çeşme Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Osman Uysal'ın yanı sıra Nazmi Kuzuoğlu, Halil İlknur Dellal ve Öner Karaca sazlarıyla, Meltem Kanga ve Mehmet Kanga'nın da sesleriyle sahne aldıkları konserde, "Bozlak Ustası, "Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş'ın türküleri, 3,5 saat kadar süren konser boyunca seslendirildi. 

Konserin ardından bir açıklama yapan dernek başkanı Osman Uysal, "Bu gece büyük ustayı hak ettiği şekliyle andık sanırım. Neden mi ? Çeşme Çakabey Kültür Merkezi ne sığmadı sevenleri. Ve ne mutlu ki Çeşmemizde türkü seven, bu kültüre sahip çıkan çok büyük bir aile kurduk ve bir aradayız. Büyük ustaya neden bu kadar çok sevildiği ve türkülerinin neden bu kadar içten olduğu sorulduğunda cevaben “ çekmediğimiz derdin türküsünü demedik” demiş. Ne güzel demiş. 8 yıldır verilen emeklerin bugün de karşılığını kat be kat aldık. Büyük ustayı Çeşmeli türkü sever dostlarımızla dolu dolu andık. Hep bir ağızdan söyledik türkülerini. Ve salonlara sığmadık. Salona sığamayan, her zaman olduğu gibi bugün de bizleri yalnız bırakmayan Çeşmeli türkü dostlarımıza canı gönülden teşekkür ediyor, minnet duygularını sunuyorum. büyük usta Neşet Ertaş’ı saygı ve rahmetle tekrar anıyorum. Mekanın cennet olsun büyük Abdal, mirasın emin ellerde... nurlar içinde uyu" diyerek duygularını dile getirdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme