Çeşme Belediyespor Kulübü'nün sadece Dalyan yolu üzerindeki suni çimli sahanın sahibi olduğunu belirten Kulüp Başkanı Gün, maçlarını oynadıkları Çeşme 16 Eylül Stadyumu'nun Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olduğunu ve kendilerinin kiracı olduklarını açıkladı.
"Tesislerimiz darmadağınık"
Çeşme Belediyepor'un sadece futbol kulübü olmadığını vurgulayan Şerif Gün, "8 temel branşta faaliyet gösteren bir spor kulübüyüz. Yaklaşık 250 lisanslı sporcumuz var. Kulübümüz yaz ve kış spor okulları ile 12 ay faaliyet gösteriyor. Yıl boyunca yaklaşık 1500 kişiye spor yapma olanağı sağlıyoruz. Ama kulübümüze ait sadece Dalyan yolu üzerindeki suni çimli sahamız var. Tesislerimiz darmadağınık. Futbol sahamız, lojmanımız ve kulüp binamız, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait sahada. Maalesef fiziki mekanlarımız yetersiz. Kiracı olduğumuz için çok fazla bir yatırım yapamıyoruz" diye yakındı.
"Fiziki şartlar yetersiz"
14-15 kadar antrenörleri olduğunu açıklayan Kulüp Başkanı Gün, "Antrenörlerimizin hepsi ayrı ayrı yerlerde. Antrenörlerimizin sahada çalışmanın dışında, bir şeyler üretebilmeleri için fiziki imkanlarının olması, çalışma ortamlarının hazırlanması gerekir. Maalesef yok. Antrenörlerimiz kulüp binamıza geliyorlar ama, burası da küçük olduğu için hem onlar, hem de biz sıkılıyoruz. Çeşme Garajı'nda kullandığımız küçük bir salonumuz var. Bayanlar orada spor yapıyorlar. Oranın da fiziki şartları iyi değil. Orası Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu için geçici olarak kullanabiliyoruz. Büyükşehir Belediyesi, 'Garajı yeniliyoruz' derse, o salonu da kullanamayacağız. Oradan çıkmak zorunda kalırsak, Plates, Zumba ve Aerobik yapan kadınlara nerede spor yaptıracağımızı bilemiyoruz" diye konuştu.
"Dalyan yolundaki sahaya çok amaçlı salon yapılabilir"
Merkez olacak bir spor alanı yaratılması gerektiğini vurgulayan Gün, "Mevcut şartlar içerisinde en iyisi Dalyan yolundaki saha olacağını düşünüyoruz. Orada çok da kullanılmayan, atıl durumdaki tribünler var. O tribünler kaldırılarak, çok amaçlı bir salon, üzerine de antrenörler için çalışma odaları yapılabilir. O sahada zaten çok az resmi maç oynanıyor. Yeterli tribün zaten var. Tek mülkümüz orası olduğu için böyle bir yatırım yapılabilir. Kulübümüzü oraya taşıyarak, merkez bir alan oluşturursak, hem idari bina orada olur, hem antrenörlerin çalışma odaları ve çalışma yerleri olur, hem de herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir yer. Jimnastik, Plates, Zumba ve Aerobik sporları da çok amaçlı salonda yapılabilir. Soyunma odaları ve duşları ile fiziki şartlar da iyileştirilmiş olur. Böyle bir tesise Çeşme'nin ihtiyacı var. Çeşme'deki sahanın ne olacağı belli değil. Ne veriyorlar, ne de biz bir yatırım yapabiliyoruz. 11 aylık sözleşmelerle devam edip gidiyoruz" diye anlattı.
"Merkeze yakın tesis alanı yaratılmasını diliyoruz"
Çeşme'de, merkeze yakın, daha büyük bir tesis alanının yaratılmasını dilediklerini ifade eden Şerif Gün, "Mevcut imar planları içerisinde, Kutlu Aktaş Barajı'na yakın bölgede büyük bir spor alanı var ama, merkeze çok uzak. Oradan yararlanmamız, uzun vadeli bir olay. Geçtiğimiz günlerde eski Belediye Başkanı ve Çeşmespor'un eski başkanı Nuri Ertan, Belediye Başkanımız Ekrem Oran'ın davetiyle, 20 yıl sonra kulübümüze geldi. Konuştuk. O da çok mutlu oldu. Maçı izledikten sonra Belediye Başkanımız Ekrem Oran ve Nuri Ertan, tesis yeri bakmak için birlikte çıktılar. Bu tesis sorunu bir an önce çözülürse, Çeşme'ye spor anlamında bir şeyler katılmış olur" diye vurguladı.
"Bu sene mutlaka bir yerden başlanması gerektiğini düşünüyoruz"
Kulübün futbol branşı çok önde gözükse de, her branşa gereken desteği verdiklerini söyleyen Gün, "Yönetim Kurulu olarak, maddi ve manevi her türlü desteği veriyoruz. Bize Çeşme Belediyesi de çok büyük destek sağlıyor. Bu konuda Belediye Başkanımız Ekrem Oran'a çok teşekkür ediyoruz. Ekrem Oran, gençliğinden beri, iyi bir taraftar ve iyi bir sporseverdir. Çeşme'de spor için iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Tabi, belediye bütçesinden bu konuyla ilgili ne ayrılabilir, bilemem. Ama en azından planlamasını doğru yaparsak, bu işlere başlanmış olur. Bu sene mutlaka bir yerden başlanması gerektiğini düşünüyoruz" diye belirtti.
"Kapalı yüzme havuzu yapıldıktan sonra yüzme branşı açılabilir"
Çeşme'nin üç tarafının denizle çevrili olmasına karşın, su sporları ile ilgili branşları olmadığını belirten Kulüp Başkanı Gün, "Branşı açamıyoruz, çünkü kapalı veya açık yüzme havuzumuz yok. Yarı olimpik ve olimpik kapalı yüzme havuzu yapılabilirse, elbette yüzme branşı da açarız. Çocuklarımız da sağlıklı bir şekilde yüzme sporu yapmış olurlar. Bana 'şimdi aç' diyorlar. Branş açmak kolay. Ama bir branş açacaksak, kapalı yüzme havuzu olduktan sonra, hijyen ve her türlü şartlar yerine getirildikten sonra açılması gerekir" diye konuştu.
"Yelken ve sörf tesisimiz ve malzememiz olmadığı için mevcut kulüp ve tesislerden yararlanıyoruz"
Yaz aylarında çocuklara yelken ve sörf sporu yapma imkanı sağlandığını anlatan Gün, "Bizim bu sporları yaptıracak tesisimiz ve malzememiz yok. Çeşme'de bu sporu yaptıran mevcut tesisler var. O tesisler, yaz spor okullarında, bizim öğrencilerimize, grup grup ders verdiler. Yelken ve sörf sporu, oldukça masraflı spor. Tesis ve malzemesi olması gerekir. Antrenör ve sporcu bulmak kolay. Şu anda mevcut kulüplerden yararlanabiliriz. Bize sağladıkları imkan kadar öğrenci göndeririz. Onların kulüplerinde lisanslı olarak devam edebilirler. Ama tabi ki, kulübümüzün kendi adına tesisine ve malzemelerine sahip olmasını arzu ederiz. O zaman o branşlara 'bizim' diyebiliriz" diyerek açıklamalarını tamamladı.