MENÜ
İzmir 15°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fırtına etkisi!
Bölge
7 Ekim 2019 Pazartesi 13:39

Fırtına etkisi!

Yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sakız Adasına geçmek isteyen düzensiz göçmenler, kötü hava şartlarına yakalanmamak için Çeşme’ye akın etti. Sahil Güvenlik ekipleri bu sabaha karşı 5 ayrı gurubun geçişini engelledi.

İzmir’in Çeşme İlçesi’nden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçmek isteyen 5 gurup,  Sahil Güvenlik ekiplerince engellendi.

Bu sabaha karşı Çeşme açıklarından 36, 41, 44, 54 ve 25’er kişilik guruplardan oluşan toplam 200 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Ekipler, kötü hava şartlarına yakalanmak istemeyen göçmenlerin bir an önce Yunanistan’a geçmek istediklerini vurgularken, Jandarma ekiplerinin de karada çok sayıda düzensiz göçmeni gözaltına aldığı öğrenildi. Düzensiz göçmenlerin içlerinde bulunan bir Suriyeli ise kendisinin Hristiyan olduğunu, geri gönderilmesi halinde öldürülmekten korktuğunu dile getirdi.

İçlerinde Suriye, Filistin ve Afgan uyruklu düzensiz göçmenlerin kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi’ne gönderilecekleri açıklandı.

 Sahil Güvenlik ekipleri tarafından karaya çıkarılan düzensiz göçmenlere Uluslararası Göç İdaresi tarafından gıda yardımı yapıldı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme