MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fazıl Say, Kaz Dağları konserinin ilginç anlarını yazdı
Kültür-Sanat-Magazin
22 Ağustos 2019 Perşembe 09:11

Fazıl Say, Kaz Dağları konserinin ilginç anlarını yazdı

Dünya çapındaki başarıları ve ödülleriyle Türkiye'nin en önemli sanatçılarından biri olan Fazıl Say, geçtiğimiz günlerde Kaz Dağları'nda verdiği konserin ilginç anlarını sosyal medya sayfasında paylaştı.

Dünyaca ünlü sanatçı, sosyal medya sayfasında konserin ilginç anlarını şöyle sıraladı; 

-Eric Satie’nin ünlü “gnossien” parçasının tamamına, ağaçtaki güzel sesli bir kuşun şakımaları eşlik etti, konserin en doğal en güzel anlarıydı.

- Fotoğraftaki Şarlo’yu piyanonun yakınlarında gördüğüm ilk an biraz tırstım itiraf edeyim, hani korku filmleri misali. Sonra baktım matraklık yapıyor hoşuma gitti... )))

-konsere yaklaşık 25.000 seyircinin katıldığı söyleniyor.Benim -sahneden gördüğüm kadarıyla- tahminim de böyleydi.Türkiye’nin her yerinden ve yurtdışından gelenler vardı..Bravo.

- Katılanlara tekrar çok çok  teşekkürler, çok güzel ve unutulmaz bir anı oldu hepimiz için, “orman konseri” tüm zorluğuna değdi.Büyük bir saygıyla, sessizce, dinlediler, tüm parçaları, çok teşekkür ederim. 

- konser başlamadan önce halk protokol ayrıcalığı yapılmasını istemedi, sonra, protokol de konseri piyanonun arka taraftndan  izledi.Herkes mutluydu.

- tüm emeği geçenlere de - özellikle Çanakkale belediyesine- tek tek teşekkür ederim, dağda uzak bir yerde piyano resitali, çılgın bir fikirdi, ama en iyi şekilde başardık kısa sürede..

- Mozart, Beethoven, Chopin, Satie ve kendi eserlerim vardı programda ( ses, karatoprak, nazım, ayrıca İzmir süitinden “caz-zeybek” , ve tabiki bölgeyi de anarak TruvaSonatı’ndan ; 3. Bölüm “Truva kahramanları”,5. Bölüm “Helen -aşk” ve 10. bölüm “sonsöz”) 

-Kazdağları marşı’nın ilk seslendirilişi oldu, bu marşa daha söz yazılacak. İlerde Hep beraber söyleyeceğiz. 

- konser ulusal ve uluslararası medyada geniş yankı buldu, amacımız doğayı korumak yaşamaktan yana olmak için farkındalık yaratmaktı, bu bakımdan da sonuç olumludur, konserde 25 bin kişilik koro ile #izmirindağlarında  söyledik finalde, unutulmazdı.

Şu sözleri asla unutmayalım:

- doğa , siyaset üstüdür.

- hayattaki en büyük erdem yaşatmaktır.. 

- dünya mükemmel olmadığı için sanat vardır.

Umarım konserin,  pozitif yankısı devam eder..

BRAVO TÜRKİYE. Onur duydum #fazılsay #kazdağlarıhepimizin #kazdaglarinadokunma #kazdağlarıkardeşliği #kazdağlarımarşı

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme