MENÜ
İzmir 11°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme’nin rengi nasıl mavi oldu?
Yerel
5 Mart 2021 Cuma 15:43

Çeşme’nin rengi nasıl mavi oldu?

Yeni normalleşme sürecinde İzmir’in rengi turuncu (Yüksek Koronavirüs riski) kalırken, Çeşme ve Seferihisar’ın rengi mavi olarak yani düşük Koronavirüs riski olarak belirlendi. Peki Çeşme’de bu nasıl oldu?

Denizhan Güzel

Öncelikle Çeşme’nin mavi renkte kalmasının sırrı, Kaymakam Ünal Çakıcı’nın pandemiye karşı hassasiyeti yer alıyor.

Çeşme’de göreve başladığından itibaren katıldığı törenlerde, katılımcıları sosyal mesafe kurallarına ve maske kullanımı konusunda uyarılarda bulunan  Çakıcı, gerçekleştirdiği uygulamalara da bizzat katılarak salgının ilk aylarından bu yana ciddi bir önderlik yaptı.

Kaymakam Çakıcı, başta Pazar yerleri olmak üzere ilçenin birçok nokrasında sahaya inerek gerekli kontrolleri sağladı.İlçede bulunan camilerden namaz öncesi anonslar yapılarak vatandaşlar uyarılırken, Koronavirüs pandemisnin ne kadar tehlikeli ve olumsuz ciddi sonuçlar doğuracağı tüm ilçe halkına iletildi.

Öte yandan Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz ve Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Önder Bulut’un süreçteki başarılı çalışmalarını da gözardı etmemek gerekiyor.

Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev ve kendine bağlı ekipler süreç boyunca taviz vermeden ve sıkı bir disiplin içerisinde gece-gündüz denetimlerde bulunarak pandemi sürecinde kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulamaktan kaçınmadı.  Yayınlanan genelgeler doğrultusunda Gürcan Alev’in koordinesinde çalışmalarını sürdüren ekipler, Çeşme giriş ve çıkışlarında başlayan kontrollerini ilçenin ana arterlerinde devam ettirdiler.

Çeşme İlçe Jandarma ekipleri ise Yarbay Emin Yılmaz ile ilçe köyleri ve Jandarma bölgelerinde pandemi sürecinde hem kontroller gerçekleştirdiler hem de vatandaşların yanında olarak süreç içerisinde gerekli yardımları yaptılar.

Çeşme genelinde mavi renge giden uygulamalarda en önemli noktalardan birisi de denizden yapılan denetimler oldu. Çeşme Sahil Güvenlik ekipleri, denizde tekne ve yatları sıkı takibe alarak düzenlenen partileri engellediler.

İlçede’de Koronavirüs pandemisi sürecinde alkışı hak eden bir diğer kurum ise Çeşme Devlet Hastanesi oldu.

Yoğun süreçte tüm sağlıkçılar özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışarak Çeşme’nin mavi renkte kalmasını sağladılar.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme