MENÜ
İzmir 14°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de Çin Kültürü semineri
Yerel
4 Aralık 2019 Çarşamba 13:55

Çeşme'de Çin Kültürü semineri

Çeşme'de, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında "Çang Çing Çong: İşte Karşınızda ÇİN" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Çeşme'de bir ilk olan söyleşi, Çeşme İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Şube Müdürü Aydın Kaya, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Osman Uysal, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. 

Prof. Dr. Berna Kırkulak Uludağ'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide, Uludağ, Çin ile ilgili bilgi ve deneyimlerini anlattı. Söyleşi, öğrencilerin Çin Kültürü hakkında sorduğu soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi. 

Söyleşinin düzenlenmesinde öncü olan İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni. Zeynep Aydın; bilim söyleşilerinin bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinlikler olduğunu belirterek, öğrencilerin bu tür etkinliklere katılmasını  önemsediklerini ifade etti.

Söyleşinin ardından konuşmacı Prof. Dr. Bberna Kırkulak Uludağ'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker tarafından, öğrencilerin hazırladıkları plaket ve Çeşme'nin tatlarından oluşan bir hediye sepeti verildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme