MENÜ
İzmir 12°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de 409 düzensiz göçmen yakalandı
Bölge
15 Ekim 2019 Salı 14:09

Çeşme'de 409 düzensiz göçmen yakalandı

İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 292 göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizde, 117 göçmen de şişme bota binme hazırlığı yaparken İlçe Jandarma ekipleri tarafından karada yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Sahil Güvenlik ekipleri tarafından, bugün saat 02.00'den itibaren 09.00'a kadar, 8 ayrı şişme botta toplam 292 düzensiz göçmen yakalanarak, Çeşme iskelesine getirildi. 

Alabora olan bottan denize düşen göçmenleri Sahil Güvenlik kurtardı

Karaabdullah Burnu, Uçburun, Karaada ve eski Alman Tatil Köyü açıklarında şişme botları durduran Sahil Güvenlik ekipleri, saat 09.00 sıralarında, Karaabdullah Burnu açıklarında alabora olan şişme bottan denize düşen 28 Afganistan uyruklu göçmeni ise kurtararak, Sahil Güvenlik botuna aldı. Sahil Güvenlik ekiplerinin boğulmaktan kurtardığı göçmenler, Çeşme iskelesine getirilirken, aralarındaki 45 günlük Sina bebeğin sağlık kontrolü için 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Sina bebeğin sağlık kontrolü, iskeleye gelen ambulansın içinde yapıldı. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Sina bebek, annesi ile birlikte ambulanstan ayrıldı.

 Suriye, Filistin, Afganistan, Yemen ve Kongo uyruklu göçmenlerin arasında birkaç aylık bebeklerin yanı sıra yürüme zorluğu çeken çok yaşlı kişilerin de olması dikkat çekti. 

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Çeşme temsilcileri tarafından göçmenlere yiyecek ve içecek dağıtılarak ihtiyaçları karşılandı. 

Göçmenler, gruplar halinde, belediye otobüsleri ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na sevk edildiler. Göçmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilecekleri öğrenildi.

 Jandarma ekipleri 117 göçmeni karada yakaladı

Öte yandan düzensiz göçmen hareketliliğinin artması üzerine devriye görevini sıklaştıran İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de, şişme bota binmek için hazırlık yapan 117 göçmene müdahale ederek, denize açılamadan yakaladı. 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme