MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kuruldu
Yerel
8 Mayıs 2019 Çarşamba 09:28

Çeşme Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kuruldu

Çeşme Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan toplantısında, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün iptal edilerek, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Çeşme Belediyesi'nin sosyal medya sayfalarından canlı olarak yayınlanan Meclis Toplantısı, şehitler anısına saygı duruşu ile başladı. 

Gürültü ve çevre kirliliği ile mücadele edecek

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran başkanlığında gerçekleştirilen Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı'nda, Oran'ın seçim döneminde açıkladığı gibi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kurulmasına oy birliği ile karar verildi. Oylama öncesinde açıklamada bulunan Başkan Oran, "Ses, gürültü ve çevre kirliliği şikayetleri oluyor. Bunlarla ilgili gerekli tedbirleri almak, kontrolleri yapmak, gerektiğinde ceza kesmek, uyarılarda bulunma üzere, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı. Bunu kurabilmek için de mevcut müdürlüklerden birisini kapatmak gerekiyordu. Müdürlük kurulduktan sonra, yönetmeliğini hazırlayacağız. Yönetmelik hazırlandıktan sonra da İzmir Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden kontrol yetki taleplerimiz olacak" dedi. Açıklamanın ardından yapılan oylamada, öneri oy birliği ile kabul edildi. İiptal edilen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bütçesinin, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne aktarılması da oy birliği ile kabul edildi. 

Meclis Toplantısı'nda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde görev yapmak üzere 1 mühendis, 2 mimar ve 1 tekniker, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapmak üzere 2 adet Mühendis, 1 adet Tekniker, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görev yapmak üzere 1 adet Mühendis, Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde 1 adet Mühendis, Bilgi İşlem Biriminde 1 adet Tekniker’in, Sağlık Birimi bünyesinde görev yapmak üzere 1 adet Veteriner-Hekim, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde 1 adet Mühendis’in 07.05.2019 - 31.12.2019 tarihleri arasında Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel olarak görevlendirilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Toplantıda, Alaçatı Mahallesi'nde, Çeşme Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan ve belirli dönemlerde sergi salonu olarak kullanılan 2 dükkanın da, 10 yıl süreyle, ihale ile kiraya verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme