MENÜ
İzmir 14°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uçurtma Şenliği’nde anlamlı mesaj!
Yerel
5 Mayıs 2019 Pazar 14:03

Uçurtma Şenliği’nde anlamlı mesaj!

Çeşme Metropolis Lions Kulübü’nün Fenerburnu’nda düzenlediği Uçurtma Şenliği’nde Çocuk İstismarı’na karşı mesajlar verildi.

Çeşme Metropolis Lions Kulübü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Çeşme Uçurtma Şenliği’nde bu yıl çocuk istismarına karşı mesajlar verilerek uçurtmaların üzerine ‘Çocuk Susar Sen Susma’ yazıları yazılarak gökyüzüne bırakıldı.

Çeşme Fenerburnu’nda gerçekleştirilen etkinlikte ayrıca Türk Lions Kulübü’nün 56. Kuruluş Yıldönümü de kutlandı.

Etkinlik kapsamında bir açıklama yapan Çeşme Metropolis Lions Kulübü Başkanı Yakup Özdanon, “ Çeşme’de uçurtma şenliğini 7 yıldır gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bir süre önce kaybettiğimiz Ali İridede anısına da 3. kez anma etkinliği düzenliyoruz. Bu yıl etkinliğimize farklı bir anlam katarak Çocuk İstismarına karşı uçurtmalarımızla mesajlar vereceğiz. Burada hep beraber ‘Çocuk Susar Sen Susma!’ diyeceğiz. Bu mesajla da Türkiye’nin kanayan yarasına dikkat çekmeye çalışacağız. Çocuk istismarı artık ülke gündeminin önüne geçti. Artık buna bir son vermemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra bu tür etkinliklerle elde ettiğimiz gelirle Ödemiş’te bir okul yapmayı planlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştireceğimiz bu projeye destek veren herkese şimdiden teşekkür ediyoruz. Bir okul yaparsak bir hapishane kapatırız düşüncesi ile hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

-Oğlumu Çok Özlüyorum-

Çeşme Uçurtma Şenliği’nde 2017 yılında hayatını kaybeden Ali İridede’nin anısına düzenlenen anma töreninde de duygusal anlar yaşandı.

Ali İridede’nin annesi CHP Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridede, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’a yardımları için çok teşekkür ettiğini belirterek, “ Oğlum adına 3 yıldır bu anma etkinliğini düzenliyoruz. Bunu Lions Kulüpleri’nin bana bir armağanı olarak düşünüyorum. Oğlumu kaybettikten sonra ismini vererek 3 yıldır bu anma etkinliğini yapıyorlar. Buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum. Oğlumu çok özlüyorum. Bu özlemimi de burada biraz olsun geçiştirmeye çalışıyorum. Yanımızda olan herkese çok teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

-Öğrenciler Uçurtma Şenliği’nde-

Öte yandan Uçurtma Şenliği’ne katılmak üzere Çeşme’ye gelen öğrenciler etkinliğe renk kattılar. Tire 4 Eylül Ortaokulu’ndan gelen bir grup öğrenci etkinliğe katılarak güzel bir gün yaşadılar.

Aşırı rüzgar nedeniyle uçurtmalarını uçurtmakta zorlanan vatandaşlar günün keyfini Yumurta taşıma, Çuval yarışı ve halat çekme yarışmalarını izleyerek çıkardılar. Etkinlik kapsamında ‘En İyi El Yapımı Uçurtma’ yarışması da gerçekleştirildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme