MENÜ
İzmir 17°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Basın Emekçileri 1 Mayıs'ta TGS flaması altında buluştu
Yerel
1 Mayıs 2019 Çarşamba 11:16

Basın Emekçileri 1 Mayıs'ta TGS flaması altında buluştu

Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleri Çeşme’de DİSK- Genel-İş’in düzenlediği organizasyonda 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı için düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Çeşme Mehmetçik Parkı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşe, ilçede bulunan STK temsilcileri de destek verdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner ise yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Ağır saha koşullarında çalışmak yetmezmiş gibi bir de hergün gözaltına alınma, tutuklanma, kovuşturmaya tabi tutulma ya da işimizi kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Binlerce işsiz arkadaşımız var. En az 142 gazeteci cezaevinde. Meslektaşlarımız için binlerce yıl hapis istemiyle açılan davalar, ardı ardına devam ediyor. Ama yine emekçinin ve emeğin bayramı, bize umut gibi doğdu. Gazeteciliğin özgürlüğü, hapisteki gazeteciler, etidoryal bağımsızlık, topyekun demokrasi talepleri ile baskı ve faşizme hayır demek için, bu yıl gazeteciler olarak yine 1 Mayıs kutlamalarına katılacağız. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi,  İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, Sağlık ve Eğitim Muhabirleri Derneği, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği, Ege Magazin Gazetecileri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Ege Bölgesi Temsilciliği,  Sağlık Eğitim Yerel Yönetim Politika Muhabirleri Derneği ve Dayanışma Derneği, Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi üyeleri; yerel televizyon-radyo çalışanları ve internet gazetecileri ile birlikte Alsancak Liman önünde saat 13.00'de buluşup, Gündoğu Alanı'na yürüyeceğiz. 

TGS İzmir Şubesi Yönetim Kurulu olarak, tüm meslektaşlarımızı dayanışma duygusuyla kortejimize katılmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla.”

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme