MENÜ
İzmir 18°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Oran,
Yerel
29 Nisan 2019 Pazartesi 10:12

Başkan Oran, "Şenlik Ağası" oldu

Çeşme Çorumlular Derneği'nin geleneksel bahar şenliğine katılan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, derneğe katkı olması ve bir geleneğin yaşatılması için yapılan açık arttırmada, simgesel olarak "Şenlik Ağası" oldu.

Çeşme Çorumlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin, bu yıl dördüncüsü düzenlenen geleneksel bahar şenliği, Çeşmeköy'de gerçekleştirildi. Geleneksel bahar şenliğine, Belediye Meclis üyeleri Ali Can, Aybars Yıldırım, Özay Dinç ve Seyit Dolunay Onur'un yanı sıra, Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Rasim Özgül, Çakabey Mahallesi Muhtarı Birnaz Kopar Özer, Yalı Mahallesi Muhtarı Ali Ekber Şen ve ailleri ile birlikte çok sayıda dernek üyesi ve annesi Sevin Oran ile birlikte Belediye Başkanı Ekrem Oran katıldı.

İmece usulü, dernek üyelerinin katkılarıyla düzenlenen şenlikte, katılanlara kavurma, pilav, salata ve ayran ikram edilirken, birçok aile de yaktıkları mangallarla piknik keyfi yaşadılar. 

"Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın katılması ayrı bir anlam kattı"

4. geleneksel bahar şenliğinde bir konuşma yapan Çeşme Çorumlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Selahattin Uysal, "Bu yıl bahar şenliğimiz, sizlerin katılımıyla dostluk günü oldu. Şenliğimize her yıl CHP İlçe Başkanı olarak katılan Ekrem Oran'ın, bu yıl Belediye Başkanı olarak katılması ise, şenliğimize ayrı bir anlam kattı. Şenliğimize ilk defa bir Belediye Başkanı katılmış oldu" diye konuştu. 

Başkan Oran'a Şenlik Ağalığı poşusu takıldı

Derneğe katkı sağlanması amacıyla, şenlikte her yıl açık arttırma ile belirlenen simgesel "Şenlik Ağası" seçimi de yapıldı. Açık arttırmada, en fazla arttırımda bulunan Belediye Başkanı Oran, alkışlarla simgesel "Şenlik Ağası" oldu. Geçtiğimiz yıl Şenlik Ağası seçilen Belediye Meclis Üyesi Ali Can, ağalık poşusunu, Şenlik Ağası seçilen Başkan Oran'ın boynuna taktı. Dernek Başkanı Uysal, Şenlik Ağalığı sona eren Ali Can'a bir plaket vererek, teşekkür etti. 

"Ben size baş olmaya değil, yoldaş olmaya geldim"

Şenlik Ağası seçilmesinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Oran, "Değerli canlar, kardeşler arasında ağalık olmaz. Biz hepimiz biriz. Seçim döneminde de söylemiştim; ben size baş olmaya değil, yoldaş olmaya geldim. Biz hepimiz, aynı yolda yürüyen yoldaşlarız, kardeşleriz. Bizi kimse ayıramaz. Biz hep beraber, daha aydınlık, daha güzel, daha özgür, barış ve dostluk dolu günlere hep beraber yürüyeceğiz" diye konuştu. 

Başkan Oran, konuşmasının ardından, davul zurna eşliğinde, eski Şenlik Ağası Ali Can ve Dernek Başkanı Selahattin Uysal ile birlikte, şenlik alanını dolaşarak, şenliğe katılanları selamladı. 

Dernek Başkanı ve üyelerle birlikte oyun oynayan ve halay çeken Başkan Oran, başka bir programı nedeniyle şenlik alanından ayrıldı.

Bahar şenliği, akşam saatlerine kadar oyunlarla devam etti. Şenliğin sona ermesinin ardından, şenliğe katılanlar, çevre temizliği yaparak alandan ayrıldılar.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme