MENÜ
İzmir
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Politika
17 Ocak 2021 Pazar 12:46

"Ölümlerden iktidar sorumludur"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ölüm yolu olarak anılan ve dört yıldır bitirilemeyen 20.5 kilometrelik Tire-Belevi yolu için 2021 yılında 2 milyon 995 bin 2 lira ödenek ayrılmasını eleştirdi.

Yapımı devam eden ve yeni yapılacak Cumhurbaşkanlığı’nın sarayları için toplamda 448.6 milyon TL ödenek ayrıldığını belirten Sertel, “Cumhurbaşkanlığı’na ait yapımı devam eden ve yeni yapılacak saraylar, ek binalar için 448.6 milyon TL ödenek ayıracaksınız ama yıllardır can almaya devam eden Tire-Belevi yolu için 3 milyon lira dahi ayırmayacaksınız. Tek adam yönetimini Tire halkına, Selçuk halkına, İzmir halkına şikayet ediyorum. Bu yol, ölüm yolu olmaya devam edecek ve bundan sonra ölecek her vatandaşımızın sorumluluğu bu iktidarın olacaktır” dedi.

SARAY’A VAR YOLA YOK

Dar ve virajlı olması nedeniyle çok sayıda kişinin yaşamına mal olan yolun toplam maliyetinin 315 milyon 188 bin 742 TL olduğunu açıklayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, üç ulaştırma bakanının değiştiğini ancak yolun halen tamamlanamadığını vurguladı. Sertel, şöyle devam etti:

“3 bakan ve 3 Karayolları Müdür eskitti o yol. Ama bir arpa boyu anca yol alındı. Ölüm yolu olarak bilinen bu yolun bitirilmemesi ve bitirilmesi için gayret gösterilmemesi iktidarın çok büyük ayıbıdır. Yolun toplam maliyeti 315 milyon 187 bin 742 lira. 2021 yılında bu yol için 2 milyon 995 bin 2 lira ayrılmış. Trajikomik bir rakam. 3 milyon dahi ayırmamışlar. Ama öte yandan Cumhurbaşkanlığı’nın yapımı devam eden sarayları için 250 milyon, yeni projeler için 198.6 milyon olmak üzere toplamda 448 milyon 600 bin TL para ayırmışlar. Marmaris Okluk koyundaki yazlık saray için 20 milyon ayırmışlar. Yazlık saraya 2018’de başlandı. 150 milyon liraya mal olacağı söylenmişti. Ancak proje genişledi genişledi 640.5 milyona ulaştı. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı için de bugüne kadar harcanan paranın 3 milyar 53 milyon 800 bin olduğu söylenmişti. Bu yıl da bütçeden ek inşaatlar için 81 milyon ayrıldı. Öte yandan 47 yeni araç alınacakmış Saray’a. Ek araç alımı ve diğer araçların bakımı için 183 milyon lira ayrılmış. Yani Tire – Belevi yoluna 3 milyon dahi ayırmıyorsunuz Saray’ın ek inşaatlarına, araçlarına milyonlarca lira ayırıyorsunuz. Bu iktidarın ayıbıdır. Bu yapılanları halkımızın vicdanına bırakıyorum.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme