MENÜ
İzmir
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“İnsanları açlığa mahkum ettiler”
Politika
4 Ocak 2021 Pazartesi 13:25

“İnsanları açlığa mahkum ettiler”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko açıklanan emekli, memur, işçi zamlarını eleştirdi. Beko, "Tek adam rejimi; işçinin, memurun, emekçinin, emeklinin değil sarayın, zenginin ve yandaşın tarafında olduğunu bir kez daha tescilledi" dedi.

TÜİK'in açıkladığı veriye göre yıllık enflasyon yüzde 14,6 oldu. Bu enflasyona göre memur zammı yüzde 7,36 olurken SSK ve Bağkur emekli zammı 8,36 oldu. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko bugün açıklanan memur, emekli ve işçi zamları konusunda hükümete sert eleştirilerde bulundu. Ekonomik krizlerin faturasının halka kesildiğini ifade eden Beko, "AKP demek açlık demek, yoksulluk, işsizlik, yokluk ve zam demektir! AKP demek devlet imkanlarıyla yandaş beslemek, halkın ise kuru ekmeğe muhtaç hale gelmesi demektir" dedi.

Kani Beko'nun ifadeleri şu şekilde: 

AKP ekonomik krizlerin faturasını bugüne kadar hep halka kesti.
Bugün de yine aynısı oldu. Tek adam rejimi; işçinin, memurun, emekçinin, emeklinin değil sarayın, zenginin ve yandaşın tarafında olduğunu bir kez daha tescilledi.  

AYÇİÇEK YAĞINA YÜZDE 110, DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FİYATLARINA YÜZDE 40 ZAM YAPILAN BİR DÖNEMDE SARAYIN MEMURA, EMEKÇİYE REVA GÖRDÜĞÜ ARTIŞ ORANI 7.36 OLARAK AÇIKLANDI! BAKLAGİLLER %60, PEYNİR %27, YUMURTA %80 ZAMLANIRKEN, EMEKLİYE SADECE 8,36 ARTIŞ YAPILDI!

Saray rejimi; müteahhite, yandaşa,  zengine dost olduğunu her fırsatta belirtiyor. Bugünkü karar o yüzden kimseyi şaşırtmadı.  Bütçede engelli, işçi, emekçi, memur, emekli yani halk yok sayılmışken bugün de farklı bir karar beklenmiyordu.  

Memura, emekliye insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını karşılayacak ve insan onuruna yakışan bir maaş çok görülmüştür. Onurlu bir yaşam sürdürmeye çalışan ancak zorluklarla baş etmek adına akşamları pazar artıkları ile beslenmek zorunda kalan emekliler; AKP tarafından yine sefalete mahkum edilmişlerdir.
Dört maaşla, beş maaşla saraylarda yaşayanların halkın derdiyle dertlenmesi mümkün değildir. Tok açın halinden anlamaz. Halkı açlığa ve yokluğa terk etmeyi tek adam düzeniyle sürdüreceklerini  zannedenler, ilk seçimde halkın kararını görecek ve ucube rejimleriyle beraber devrilip, dağılıp gidecekler.
Herkes biliyor ki;

AKP DEMEK AÇLIK DEMEK,
YOKSULLUK, İŞSİZLİK, YOKLUK VE ZAM DEMEKTİR!
AKP DEMEK DEVLET İMKANLARIYLA YANDAŞ BESLEMEK,
HALKIN İSE KURU EKMEĞE MUHTAÇ HALE GELMESİ DEMEKTİR.

Bu düzen böyle gitmez. Yokluğa, açlığa yoksulluğa, zamlara, adaletsizliğe karşı olanların, ezilenlerin, sömürülerin sesi artık bir çığlığa dönüşmüştür. Kulakları sağır eden bu çığlık saraylardan duyulmaz ama sandıkları patlatır. Gitmekte olanın gidişi artık durdurulamaz. Kimse umutsuzluğa, yılgınlığa düşmesin; aydınlık yarınlar artık yakın… 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme