MENÜ
İzmir 12°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
eşmeli Avukatlardan 5 Nisan Açıklaması
Yerel
6 Nisan 2024 Cumartesi 18:31

eşmeli Avukatlardan 5 Nisan Açıklaması

5 Nisan Avukatlar günü sebebiyle İzmir Barosu’na kayıtlı Çeşmeli Avukatlar, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Çelenk sunma töreninde kısa bir konuşma yapan İlçe Baro temsilcisi Av. Nadire Erol, Nazım Hikmet’in Avukatı için yazdığı şiirle başladı ve açıklamasında şu sözlere yer verdi;
“Günümüz geleceğimiz aydınlık, umutlarımız taze, adaletin hakça, dağıtımının tez yapıldığı, mesleğe ve meslektaşa hak ettiği değerin verildiği, beklemek ve reddedilmenin yaşam tarzımız olmaktan uzaklaştığı, adaletin bir gün herkese lazım olduğu/olacağı anlayışıyla yargının üç sac ayağından “vatandaş” ın her daim yanında olan ve görevini layıkıyla yerini getiren, gecesi gündüzü bayramı seyranı belli olmaksızın, kendisinden ailesinden her ne ad altında olursa olsun her şeyi ve herkesi bir kenara koyarak mesleğini ön safta tutup özveriyle çalışan meslek büyüklerim başta olmak üzere kardeşlerim, arkadaşlarım ve adayların gününü canı yürekten kutluyorum. Ebediyete intikal eden tüm meslektaşlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. 

Gün bizim meydanlar bizim kutlu olsun, her gün olsun, daim olsun.

Bazı kahramanların pelerinleri yok ve cübbeleri vardır. Şüphesiz her birimiz hayatına dokunduğumuz birilerinin kahramanıyız ve olmaya da devam edeceğiz, ilk günkü yeminimizle, “Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma namusum ve vicdanım üzerine ant içerim.

Hepimizin 5 Nisan Avukatlar Günü Kutlu Olsun”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme