MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali Köşger açıkladı. “İzmir normalleşmeye hazır!”
Bölge
1 Mart 2021 Pazartesi 13:23

Vali Köşger açıkladı. “İzmir normalleşmeye hazır!”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada "İzmir neredeyse günde 5 bin vaka sayılarından 200'lere kadar düştü. İzmir düşük riskli iller arasında. Eğitim de olduğu gibi esnafımız da tüm hazırlıkları yaptı" dedi.

Geçen hafta gerçekleştirilen Koranavirüs Bilim Kurulu toplantısında, normalleşme, aşılama, mutant virüs, okulların durumu ve 65 yaş kısıtlamasına kadar birçok konu ele alınmış, daha önce 1 Mart'ta açılacağı duyurulan devlet anaokulları ile tüm özel ve devlet okullarında ilkokul 1,2,3,4. sınıflar, 6. ve 8. sınıfların açılması ise Kabine toplantısı sonrasına bırakılmıştı.

İllerin risk durumuna göre kararların verileceği toplantı ile ilgili olarak İzmirlilerin gözü kulağı Beştepe'de olacak. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte salgının son durumu hakkında bilgiler verdi.

YETKİ VALİLİKLERE VERİLİRSE OKULLARI AÇARIZ
Köşger yaptığı açıklamada "Biz de Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü ve diğer tüm kurumlarımızla normalleşmenin detayları için hazırız. Devlet anaokulları ile tüm özel ve devlet okullarında ilkokul 1,2,3,4. sınıflar, 6. ve 8. sınıfların okullarda yüz yüze eğitime geçmesi kararının İl Hıfzıssıhha Kurullarına bırakılması durumunda biz İzmir olarak okullarımızın kapısını açacağız. İzmir'in bu kriterleri içerdiğini söyleyebilirim. Yetki Valiliklere bırakıldığında biz açılması yönünde karar alacağız. İllerde tüm kısıtlamaların risk durumuna göre kademe kademe kaldırılması düşünülüyor. İzmir neredeyse günde 5 bin vaka sayılarından 200'lere kadar düştü. İzmir düşük riskli iller arasında. Aynı şekilde eğitim de olduğu gibi esnafımız da tüm hazırlıkları yaptı" dedi. (Yeni Asır)

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme