MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uğur Mumcu’yu anıyoruz!
Ulusal
23 Ocak 2021 Cumartesi 23:48

Uğur Mumcu’yu anıyoruz!

Ankara’daki evinin önünde aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 28’inci yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ankara’daki evinin önünde aracına sinsice konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu’yu ölümünün 28’inci yılında Gündem Çeşme olarak saygı ve rahmetle anıyoruz.

C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu enkaza dönüşen aracında hayatını kaybeden Mumcu’nun yazdığı kitaplar ülke çapında gündem yaratmış, yazdığı birçok yazı da ülke gündemini değiştirmişti.
Türk basınının en büyük kalemlerinden ve aydınlarından biri olan Uğur Mumcu’yu yüz binlerce insanın katıldığı cenaze töreni ile toprağa vermiştik.

Aydınlık ve çağdaş bir Türkiye için uğraş veren Uğur Mumcu da Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı ve Kemal Türkler gibi faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Türk basınının en büyük kalemlerinden ve aydınlarından biri olan Uğur Mumcu, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayımladığı eserleriyle örnek ve önder bir gazeteciydi. Laik, demokratik Türkiye mücadelesi verirken arabasına konulan bomba ile susturulmak istenen Uğur Mumcu’yu ölümünün 28. yılında saygıyla anıyoruz.

Gündem Çeşme

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme