MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“Türkiye yönetilemiyor, savruluyor!”
Politika
7 Mayıs 2020 Perşembe 15:46

“Türkiye yönetilemiyor, savruluyor!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tefecilere mahkum olduğunu dile getirerek, “Türkiye yönetilemiyor, savruluyor. İktidar da gündemi değiştirmek adına darbe söylemlerini dile getiriyor” açıklamasında bulundu.

Denizhan Güzel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında demokrasinin önemine de vurgu yaparak, “ Bugün gazeteler korkudan yolsuzluk haberi yazamıyorlar. Gazeteciler halkın sesi, halkın gözü değil mi? Halkın çıkarlarını gazeteciler sağlayacaktır. Demokrasilerde medya 4. güçtür. Medya’ya özgür alan tanıyacaksınız. İktidarı rahatsız etti diye gazeteci hapse atılmaz, tutuklanmaz” dedi.

-600 milyar lira nerede kullanıldı?-

Kılıçdaroğlu, hükümetin 2020 yılının ilk üç ayında 668 milyar lira kullandığı belirterek, “ Bu paranın 4.4 milyar lirasını fakir-fukaraya 1000’er lira olarak vereceklerini açıkladılar. Peki faiz için ne ödediler biliyor musunuz? Söyleyeyim; Tam 38 milyar lira faiz için ödediler. Şimdi şu soruyu sormamız gerekiyor; 600 milyar lira nerede kullanıldı? Bu sorunun cevabını versinler. Ekonomi kontrolden çıkmış vaziyette” diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile yapılan yatırımların kendisi için kanayan bir yara olduğunu da sözlerine ekleyerek, “ Hastane, otoyol, köprüler yapılıyor. Tamam bunlar güzel de maliyetleri ne kadar? Bunları kimse bilmiyor. Parlamentoda 600 milletvekili var ama onlar da bilmiyor. CHP’li vekillere cevap vermiyorlar. Ak Partili vekillere, “Siz sorun. Bu milletin parası” diyoruz o da yok. Benim torunlarımı borçlandırdılar, sizlerin de torunları borçlanacak. Bu yatırımların ne kadara yapıldığını kimse bilmiyor. Biz bunlara karşı değiliz. Yalnızca maliyetini öğrenmek istiyoruz. Bunu 2018 yılından beri söylüyorum. Bu mudur devlet yönetimi?” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Koronavirüs pandemisi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güzel bir konuşma yaparak dayanışma mesajı verdiğini de sözlerine ekleyerek, “ Bu süreçte bakkal, çiftçi, esnaf, sanayici, gazeteci, işçi yaptı. Fedakarlık yapmayan ihale alan bir avuç müteahhit. Ne fedakarlık yaptılar? Bu ülkenin temel taşı olarak gördüğümüz yukarıda saydığımız bu insanlar her türlü fedakarlığı yaptılar. Peki bu bir avuç müteahhit ne yaptı? Bunlar döviz arttıkça daha çok para kazandılar. Vatandaşın pandemi sürecinde borcu artarken, bunların gelirleri daha da arttı. Bunların bazıları da bağış yaptı. Bu bağışları da kurumlar vergisi gelirlerinden düşecekler” diyerek düşüncelerini dile getirdi.    

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme