MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tarihi rota için ortak akıl çalıştayı
Bölge
18 Ocak 2020 Cumartesi 17:45

Tarihi rota için ortak akıl çalıştayı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, TARKEM ve İzmir Vakfı'nın ortaklığıyla, bugün Tarihi İzmir Rotaları Çalıştayı düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, TARKEM ve İzmir Vakfı'nın ortaklığıyla, bugün Tarihi İzmir Rotaları Çalıştayı düzenlendi. Konularında uzm an isimlerin katıldığı çalıştayda elde edilen sonuçlar, tarihi rotanın planlanmasında değerlendirilecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, TARKEM ve İzmir Vakfı'nın ortaklığıyla, bugün Tarihi İzmir Rotaları Çalıştayı düzenlendi. Kemeraltı Havra Sokağı civarında bulunan Portekiz Sinagogu'nda yapılan çalıştayda Konak Pier- Kemeraltı - Kadifekale güzergahı hakkında deneyimli ve uzman isimler bir araya getirildi. Çalıştayın açılışında İzmir'in kültür ve tarihinin önemine dair bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Konak Pier'den Kadifekale'ye uzanan bu güzergahta Kemeraltı belki de en kritik nokta. Dünyanın en eski ve en büyük açık hava alışveriş merkezi. Tek başına bu cümle bile aslında Kemeraltı'nı dünya markası yapmaya yetebilir. İzmir'in dünyaya söyleyecek çok sözü var ancak belki de en güzel sözü Kemeraltı üzerinden olacak" diye konuştu. 

Çalıştay sonuçları değerlendirme kapsamına alınacak 

İzmir Tarih Rotaları adlı çalıştay, Konak Pier - Kemeraltı ve Kadifekale'yi içeren tarihi rotada yapılan çalışmalar için bir başlangıç niteliğinde. Çalıştay boyunca konularında uzman isimlerin elde ettiği sonuçlar tarihi rotanın planlanması ve yönetiminde değerlendirilecek. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme