MENÜ
İzmir 12°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Öğretmenler Günü kutlamaları türkülerle sona erdi
Kültür-Sanat-Magazin
25 Kasım 2019 Pazartesi 10:53

Öğretmenler Günü kutlamaları türkülerle sona erdi

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Çeşme Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Türk Halk Müziği konseri ile son buldu.

Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Türk Halk Müziği konserini çok sayıda öğretmen ve müziksever izledi. 

Konserin sunuculuğunu üstlenen Ahmet Acaroğlu, "Bu akşam yurdumuzun çeşitli yörelerinden derlenen türkülerle karşınızdayız. Bazen içimiz burkulacak, gözlerimiz dolacak belki. Gözyaşlarınız sessizce akıverecek yanaklarınızdan. Bazen de içiniz içinize sığmayacak ve ritm tutmaktan alıkoyamayacaksınız kendinizi. Kısaca, bu akşam duygularımızı en içten şekilde türkülerin ruhunda, hep beraber, dolu dolu yaşayacağız. Bu akşam Anadolu'muzun tüm yörelerine türküler, öğretmenlerimizin dillerinden sel olup akacak. Birbirinden değerli ses ve saz icracısı öğretmenlerimiz sizlerle" diyerek, konserin sunumunu yaptı. 

Konserde, Çeşme İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Osman Uysal bağlama, Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu Müdürü Hikmet Aykut gitar, 15 Temmuz Ortaokulu Müdürü Serdar Alaca bas gitar, Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Demirtaş klavye, Çeşme Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Halil Dellal nefesli saz, sanatçı Evren Erol klarnet, Çeşme Güzel Sanatlar Kültür Derneği sanatçısı Nazmi Kuzuoğlu ise perküsyon çalarak, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden türküleri seslendiren öğretmenlere ve koroya eşlik ettiler.

Öğretmenlerden oluşan koronun yanı sıra, solist olarak Şehnaz Bölen, Derya Akalan, Leyla Ildır, Akın Gazioğlu, Onur Karagöz, Hülya Kesler, Binnaz Ayral, Nalan Akdoğan, Hülya Aykut ve Osman Uysal, Türk Halk Müziği'nin sevilen türkülerini seslendirdiler. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme