MENÜ
İzmir 17°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milyonluk ayaklar Alaçatı’da Şifa Buluyorlar!
Bölge
5 Temmuz 2020 Pazar 10:44

Milyonluk ayaklar Alaçatı’da Şifa Buluyorlar!

Milyonların yakından takip ettiği yarış atları sakatlıklarını Alaçatı’da uygulanan tedavi yöntemi ile gideriyorlar.

Hipodromlarda kıyasıya yarışan atlar sakatlandıklarında çoğu yarışlara veda eder ya da uzun süreli tedaviler nedeniyle koşulardan uzak kalır.

Alaçatı'da yarış atı çiftliği bulunan Haşim Tınas, bu soruna yıllardır uyguladığı denizde yüzdürme tedavisi ile çözüm buldu.

Strese girmiş veya sakatlığı bulunan bir yarış atını her gün Alaçatı'da denizde yüzdüren Tınas, bu yöntemle bir çok atı yarışlara tekrar kazandırdı.

Atların çok duygusal hayvanlar olduğuna dikkat çeken Haşim Tınas, "Şimdi üç yaşındaki Arap atı olan Ayşil adlı yarış atımızın bir sakatlığı vardı. Alaçatı’nın sakin sularında 1000  metrelik koşu kadar denizde efor sarfetti. Hem psikolojisi rahatladı hem de vücut ağırlığı binmeden kondisyon yüklendi. Bu güzel atımızın sakatlığı uyguladığımız bu tedavi ile nüksetmiyor" açıklamasında bulundu.

At sevginin getirdiği büyük bir özveri ile sakatlığı olan atların tedavisini yıllardır aynı yöntem ile giderdiğine de vurgu yapan Haşim Tınas, “ Alaçatı’da sabah erken saatlerde başladığımız çalışmalar bu güzel dostlarımızı pozitif yönde etkiliyor. Bazen denizden çıkmak istemiyorlar. İşin açıkçası büyük  özveri isteyen bir iş ve ben bu işi yapmaktan, bu güzel hayvanlarla birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme