MENÜ
İzmir 11°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mehterli törenle başlayan Atina seferlerine sezon ortasında ara verildi
Turizm
23 Temmuz 2019 Salı 19:49

Mehterli törenle başlayan Atina seferlerine sezon ortasında ara verildi

İzmir'in Çeşme ilçesi ile Atina'nın Lavrion Limanı arasında 30 Haziran’da mehterli törenle başlatılan feribot seferlerine ara verildiği açıklandı.

Ege’nin iki yakasında turizme ve ihracata büyük katkı sağlayacağı umut edilen seferlere kısa süre içinde ara verildi. “Aegean Seaways” adlı feribotla yapılan seferlere teknik nedenlerden dolayı 30 Temmuz’a kadar ara verildiği açıklandı. Seferlerin iptalinden dolayı mağdur olan yüzlerce kişi ise firmadan bilet paralarını geri istedi. 

Ege’nin iki yakasındaki feribot hayali neredeyse başlamadan bitti. Geçen 30 Haziran’da Çeşme Limanı’ndaki mehterli törenle başlatılan, hem yolcu hem de ağır yük taşınacak feribot seferleri kısa sürede durduruldu. 192 metre boyunda, 361 yolcu ile 500 otomobil ve 90 TIR kapasiteli “Aegean Seaways” adlı lüks feribotla başlayan seferlerin durdurulduğu açıklandı. Çeşme ile Atina’nın Lavrion Limanı arasındaki mesafeyi 7 saatte kat edecek, günde karşılıklı 1’er kez yapılacak seferlerin durdurulması şaşkınlık yarattı.

Ege Deniz Yolları Gemi İşletmeciliği adlı firma, Ege’nin iki yakasında turizme ve ihracata büyük katkı sağlayacağı, yolcunun yanı sıra yaş sebze, meyve ve balık gibi ürünlerin Avrupa’ya ulaşmasını kolaylaştıracağı umut edilen seferlere 30 Temmuz’a kadar ara verildiğini duyurdu. Gerekçe olarak ise “teknik nedenler” gösterildi. Ancak bazı kaynaklar, seferlerin beklenen ilgiyi görmemesi nedeniyle iptal edildiğini öne sürdü. Öte yandan şirketin Ulusoy Limanı'na yakın yerde kiraladığı büronun da kapalı olduğu ileri sürüldü. 

YÜZLERCE KİŞİ MAĞDUR OLDU


55 Euro’dan başlayan fiyatlarla biletlerini günler öncesinden alıp tatil programlarını yapan ve sefer iptalinden dolayı mağdur olan yüzlerce kişi ise firmadan bilet paralarını geri istedi. Mağdurlar, turizm müdürlüklerini, liman başkanlığını ve Ulaştırma Bakanlığı’nı telefon yağmuruna tuttu. Firma ise internet sitesinden paraların iade edileceğini açıkladı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖZEL GAYRETLERİ OLDU” DEMİŞTİ


Feribot seferlerinin başladığı törende de bir konuşma yapan Bülent İpek, "Her iki ülkenin diplomatik, sosyal ilişkilerine ve ticari ilişkilerine katkı sağlayacak bir proje. Çok uzun yıllardır her iki ülke bu projenin gerçekleşmesi için çok çaba sarf etti. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun özel gayretleri ile şüphesiz ki Yunanistan tarafının da gösterdiği teveccühle nihayete erdi. Bir ilk gerçekleşti. İki ana kara birbirine bağlanıyor” demişti.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme