MENÜ
İzmir 20°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Koronavirüs’te yeni kriz İngiltere’de patladı!
Dunya
21 Aralık 2020 Pazartesi 00:19

Koronavirüs’te yeni kriz İngiltere’de patladı!

Mustasyona uğramış Koronavirüs İngiltere’den yayılmaya başlayınca Avrupa ülkeleri kapılarını İngiltere’ye kapattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından uyarı yayınladı. Türk Hava Yolları İngiltere uçuşlarını askıya aldı.

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, ülkedeki corona virüsün mutasyona uğramış yeni türü için, "Kontrolden çıktı" uyarısında bulundu.

Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İtalya, Bulgaristan, İrlanda ve Kuveyt ada ülkesine havayolu ulaşımını durdurdu.

Ayrıca dört ülkede yüzde 70 daha bulaşıcı olan yeni virüs türünün görüldüğü duyuruldu.

İngiltere'de yeni corona virüs mutasyonu Avrupa'yı korkutuyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, corona virüsün mutasyona uğramış hali olan yeni türünün kontrolden çıktığını söyledi.

Londra ve güneyinde 16 milyon kişinin yaşadığı bölgede zorunlu haller dışında sokağa çıkmak yasaklandı.

Hancock, "Vaka sayısındaki hızlı artışta virüsün yeni formunun etkili olduğunun anlaşılmasının ardından hemen harekete geçtik" dedi.

"Herkes, virüsü taşıyormuş gibi hareket etmeli" diyen İngiliz bakan, durumun ciddiyetine dikkat çekerek kurallara sıkı sıkıya uyulması çağrısı yaptı.

İngiltere'nin vaka artışına yeni formun yol açtığı açıklamasının ardından Avrupa da alarma geçti.

Avrupa ülkeleri art arda İngiltere ile uçuşları durduruyor. Bazı ülkeler tren seferlerini de askıya aldı.

BELÇİKA

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, İngiltere'de yeni tip corona virüsün (Covid-19) daha bulaşıcı yeni bir türünün ortaya çıktığının açıklanmasının ardından bu ülkeyle hava ve demir yolu ulaşımını en az 24 saat durduracaklarını bildirdi.

De Croo, televizyon programında yaptığı açıklamasında, İngiltere'den uçak veya trenle Belçika'ya gelecek kişilere sınırların gece yarısından itibaren geçici olarak kapatılacağını söyledi.

İngiltere'nin güneyinde görülen ve daha çabuk bulaştığı belirtilen yeni bir virüs hakkında bilimsel istişarelerde bulunmak amacıyla bu kararı aldıklarını ifade eden De Croo, 24 saatlik sürenin uzatılabileceğini kaydetti.

De Croo, "Mutasyonla veya yeni virüs türünün Avrupa ana karasına ulaşıp ulaşmadığıyla ilgili cevapsız birçok soru var" dedi.

FRANSA

Fransa Başbakanı Jean Castex, İngiltere ile hava, kara ve deniz yolu ulaşımını gece yarısından itibaren 48 saat süreliğine durduracaklarını bildirdi.

Castex, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni sağlık riski göz önüne alındığında, İngiltere'den Fransa'ya tüm ulaşım araçlarıyla insan akışını bu gece yarısından itibaren 48 saat süreliğine durdurduk." ifadesini kullandı.

ALMANYA

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, İngiltere ile hava yolu ulaşımını gece yarısından itibaren durduracaklarını belirtti.

Spahn, ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, "Gece yarısından itibaren İngiltere'den gelecek tüm uçuşlar yasaklandı. Yarın İngiltere ve Güney Afrika'dan girişleri bir düzenleme ile kısıtlayacağız." ifadesini kullandı. (NTV)

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme