MENÜ
İzmir 11°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Komşuda Karmancis dönemi başlıyor
Ulusal
19 Ağustos 2019 Pazartesi 11:12

Komşuda Karmancis dönemi başlıyor

Her yıl binlerce Türk turistin ziyaret ettiği Yunanistan’ın Sakız Adası’nın yeni Belediye Başkanı Stamatis Karmancis, Çarşamba günü yemin edecek ve Eylül ayı başında görevine başlayacak.

Denizhan Güzel

Yunan hükümeti’nin geçmiş dönemde Sakız Vali yardımcılığı görevini yürüten ve yerel seçimlerde Sakız Adası Belediye Başkanı seçilen Stamatis Karmancis, görev süresince Türk halkı ve Türk kurumları ile iyi ilişkiler kurmak için çalışacağını açıkladı.

Yunan ve Türk halklarının yıllardır aynı denizi paylaştığını, iki yaka halkının da dostça yaşadığını dile getiren Karmancis, “ Sakız Belediye Başkanlığı görev sürecimde, iki yakanın daha iyi ilişkiler kurulması ve iki halkın daha da sıcak diyalog kurması için çalışacağım” dedi.

Sakız Adası’nın yeni Belediye Başkanı Karmancis, iki yakanın ekonomik kalkınmasına da vurgu yaparak, “ Yapmamız gereken iki yakanın ekonomik ve kültürel anlamda işbirliğini arttırmak. Bunun için de İzmir Ticaret Odası ve İzmir’deki Belediyeleri ziyaret etmek istiyorum. İki yaka halkı olarak yeni bir sayfa açacağız ve yıllardır olduğu gibi kardeşçe yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme