MENÜ
İzmir 18°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ilıca'da Sağlık Tesisi açılacak
Yerel
8 Ocak 2020 Çarşamba 11:28

Ilıca'da Sağlık Tesisi açılacak

Çeşme Belediye Meclisi'nin Ocak ayı Meclis toplantısında, Ilıca'da atıl durumdaki belediye dükkanlarında, Başkent Üniversitesi ile işbirliği yapılarak, fizik tedavi, kardiyoloji ve uzmanlık gerektiren branşları da içeren bir sağlık tesisi açılması için Belediye Başkanı Ekrem Oran'a yetki verildi.

Seçim döneminde söz verdiği projeler arasında yer alan sağlık tesisi ile ilgili Meclis toplantısında açıklamada bulunan Başkan Oran, "Biz Çeşme’de yeni bir sağlık tesisi olmasını hayal ettik ve bu doğrultuda yaptığımız görüşmelerde de Başkent Üniversitesi ile belli bir noktaya geldik. Burada 12 ay hizmet verecek, tarihi Topan Banyo'yu da içerecek bir sağlık tesisi yapılmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızı artık Urla’ya, Dokuz Eylül Hastanesi’ne göndermekten kurtaracak, bünyesinde Fizik Tedavi, Kardiyoloji ve birçok uzmanlık gerektiren branşın olacağı bir hastanenin Çeşmeliler’in hizmetine girmesi için gerekli adımlarımızı attık. 10 dakikanın bile kıymetli olduğu bir kalp krizinde Ilıca’da elimizin altında bir Kardiyoloji Bölümü olacak. Çeşmemiz’e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

"Fizik tedavi, turizm anlamında da katkı sağlayacak"

Sağlık tesisinin Ilıca Mahallesi'ne hareket getireceğini de vurgulayan Başkan Oran, "Başkent Üniversitesi, mevcut binaların tadilatını yapacak. Biz, belediye olarak bir kuruş bile harcamayacağız. Belediye olarak para harcamadan, Çeşme halkının emrine, SGK anlaşmalı bir sağlık tesisi kazandırıyoruz. Sadece kardiyoloji değil, birçoğumuzun fizik tedaviye ihtiyacı oluyor. Bizim olmasa annemizin, babamızın, yakınımızın oluyor. Atıl duran tarihi Topan Banyo var. Bu sağlık tesisine Topan Banyo da dahil olacak. Fizik tedavi merkezinin olması, turizm anlamında da katkı sağlayacak" diye açıkladı.

Belediye Başkanı Oran'ın "Tarihi karar" olarak nitelendirdiği teklif, oy birliği ile kabul edildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme