MENÜ
İzmir 18°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Helikopter kazası şehitlerin 4’ü İzmirli
Ulusal
4 Mart 2021 Perşembe 23:29

Helikopter kazası şehitlerin 4’ü İzmirli

Cougar tipi Askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit olan 11 askerden 4’ünün İzmirli olduğu öğrenildi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinin Nemrut Dağı eteklerinde bir helikopterin düştüğü bilgisi alındı. Helikopter düştüğü haberi üzerine çok sayıda ambulans, sağlık ve güvenlik ekibi bölgeye sevk edilirken  MSB tarafından yapılan açıklamada, ''Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir'' denildi.

MSB tarafından, ''Helikopter kazasında yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan ikisi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 11’e yükselmiştir'' açıklaması yapıldı.

Şehit düşen askerlerden 4’ünün Gaziemir Kara Havacılık Alay Komutanlığı personeli olduğu ve geçici görevle bir gün önce Elazığ'a gönderildikleri öğrenildi. Kırıma uğrayan helikopterin de İzmir kayıtlı olduğu bilgisine ulaşıldı.

P.Uzm.Çvş.Tolga Demirci'nin Gaziemir ilçesinde bulunan ailesine acı haber ulaştırıldı. Demirci'nin cenazesinin Kayseri'de defnedileceği öğrenildi.

Şehit askerlerden Tekns.Kd.Çvş.Şükrü Karadirek'in şehadet haberi Menderes'in Kemalpaşa Mahallesi'nde yaşayan ailesine de görevliler tarafından ulaştırıldı. 

Kr.Plt.Yzb.Tayfun Kureş'in Karabağlar'da yaşayan ailesine de acı haberi verilirken Kuraş'ın naaşının Ankara'da defnedileceği aktarıldı. 

Narlıdereli olan diğer şehidin isminin kısa süre içerisinde yetkililer tarafından duyurulacağı açıklandı. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme