MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hacı Bektaş Veli ve Pir Sultan Abdal denizle buluşuyor!
Turizm
30 Eylül 2019 Pazartesi 14:03

Hacı Bektaş Veli ve Pir Sultan Abdal denizle buluşuyor!

Çeşme Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Derin Doğa Dalış Okulu’nun ortak projesinde dalış turizmine ve sualtı doğal yaşamına katkı adına Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaş Veli’nin heykelleri denize bırakılacak.

Çarşamba günü saat 11.00’de teknelerin yola çıkması ile başlayacak etkinlikte Pir Sultan Abdal’ın maliyeti  dernek tarafından karşılanan heykeli ile Hacı Bektaş Veli’nin maliyeti Çeşme Belediyesi tarafından karşılanan heykelleri denize bırakılacak.

Etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şube Başkanı Sedat Mutlu, “ Çeşme’de Çarşamba günü düzenleyeceğimiz etkinlikte hem Hacı Bektaş Veli’nin, hem de Pir Sultan Abdal’ın heykellerini denize bırakıyoruz. Bu işin çıkış noktası ise Çeşme Derin Doğa Dalış Okulu’nun dalış turizminin gelişmesi adına bu fikri ortaya atması oldu. Çeşme’de dalış turizmi her yıl giderek yükselen bir trend. Eski Kaymakamımız Mustafa Erkayıran’ın girişimleri ile geçmiş yıllarda aynı amaç doğrultusundabir tekne batırılmıştı. Ayrıca balıkların üremesi ve kaçak avcılığı önlemek için beton bloklar denize indirilmişti. Bizler de girişimde bulunarak şimdiki Kaymakamımız Hacı Mehmet Kara’nın da girişimleri ile bu heykelleri aynı bölgede denize bırakacağız” dedi.

Sedat Mutlu, Pir Sultan Abdal Derneği olarak ekonomik güçlerinin yalnızca bir heykele yettiğini de belirterek, “ Bizler Pir Sultan Abdal’ın heykelini tamamlarken, “Hacı Bektaş Veli’de bu toprakların en önemli değerlerinden bir tanesi. Bu böyle olmaz” diyerek Heykeltraş Nustafa Toygar ile tekrar görüştük. Kendisi sağolsun bizlere ekonomik anlamda maliyetine çok güzel bir teklif yaptı. Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Oran’da Hacı Bektaş Veli’nin heykelinin maliyetini kendisinin karşılayacağını söyleyince önümüzde hiçbir engel kalmadı” diye konuştu.

Mutlu, amaçlarının dalış turizmine katkı sağlamak ve heykellerin altında bulunan yuvalara can olabilecek bir ortam yaratmak olduğunu dile getirerek, “Bizler güzel bir amaca hizmet etmek için yola çıktık. Alışılmış olanı heykellerin meydan veya  yollara dikilmesi ama bizler farklı düşünüp hem dalış turizmine hem de su altındaki doğal yaşama katkı adına bunu yapıyoruz. Hacı Bektaş Veli ve Pir Sultan Abdal’ın birçok yerde heykeli var ama denizin altında bir ilk olarak Çeşme’de bulunacaklar. Çeşme’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağımız bu projede derneğimiz de yer alacak. Bu bizim için gurur verici” şeklinde konuştu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şube yöneticisi Mehmet Bilgiç ise, Çarşamba günü saat 11.00’deKöksal Hantal’ın sahibi olduğu Grand Star teknesinde başlayacak olan etkinliğin Eşek Adası yanında bulunan Makri Adası’nda gerçekleştirileceğini ve bu etkinliğe Kaymakam Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Alevi Bektaşi Federasyon Başkanı Hüseyin Güzelgün ile İzmir’de bulunan dernek temsilcilerinin katılacağını dile getirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme