MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Evcil hayvanlara otobüs izni
Ulusal
10 Ocak 2020 Cuma 11:13

Evcil hayvanlara otobüs izni

Evcil hayvanlar, aşı karnesi olma şartı ile otobüslerde, sahibinin oturduğu koltuğun önünde ya da kucağında seyahat edebilecek.

Ulaştırma Bakanlığı'nın Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde değişiklik yapan yeni yönetmelik, 10 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni yönetmeliğe göre,  otobüslerde aşı karnesi olması şartıyla kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar sahibinin oturduğu koltuğun önünde ya da kucağında taşınabilecek.

Kurala uymayan yetki belgesi sahibine 2 uyarı cezası

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak koşuluyla, bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilecek. Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın evcil hayvanların taşıtın içinde taşınabileceği özel sefer de düzenlenebilecek. Bu kurala uymayan yetki belgesi sahiplerine, 2 uyarı cezası verilecek.

Daha önceki yönetmelikte, özel kafeslerinde kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanların bagaj taşımaya mahsus bölümlerde izin veriliyordu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme