MENÜ
İzmir 14°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege Denizi’nde facia!
Ulusal
27 Eylül 2019 Cuma 18:39

Ege Denizi’nde facia!

Yasadışı yollarla Yunanistan’ın Sakız Adası yanındaki Koyun Adası’na geçmek isteyen 18 düzensiz göçmenlerin bindiği bot alabora oldu. Olayda 1 kişi boğulurken, 4 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Yunanistan resmi haber ajansından edinilen bilgiye göre,  Karaburun’dan sabaha karşı şişme botla denize açılan düzensiz göçmenlerin bindiği şişme bot bir süre sonra alabora oldu. İçinde 18 düzensiz göçmenin bulunduğu botta bulunan bir kişi hayatını kaybederken, 4 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Bugün sabaha larşı gerçekleşen olayda, Yunanistan’ın Sakız Adası’nın Kuzeydoğusunda bulunan Koyun Adası’na (Oinouss)  gitmeye çalışan 18 düzensiz göçmenden 4 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Yunanistan merkezli devlet haber ajansı ANA-MPA, büyük bir arama kurtarma operasyonu başlatıldığını açıklarken, şu ana kadar 4çocuk, 5 erkek ve üç kadının kurtarıldığını belirtti.

Bölgede, Avrupa sınır Birliği Frontex ve bir Yunan Hava Kuvvetleri helikopteri ile bir uçak da kayıp insanları arama operasonuna devam ettiği açıklandı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme