MENÜ
İzmir 11°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EÜ’den
Sağlık
25 Şubat 2021 Perşembe 10:38

EÜ’den "Üzerinde Güneş Batmayan" Sempozyum

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı tarafından “3. Ege Minimal İnvaziv Cerrahi Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Sempozyum, Covid-19 ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına adandı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı tarafından  “3. Ege Minimal İnvaziv Cerrahi Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan sempozyum, 06 Mart 2021 Cumartesi günü 08:00 - 18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Covid-19 ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına adanan sempozyum,  pandemi nedeniyle online olarak düzenlenecek.

Dünyanın dört bir yanından uzmanlar katılacak

          Sempozyum hakkında bilgi veren EÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Sinan Ersin, '' Günümüzde Cerrahi, bilimin diğer alanlarında olduğu gibi hızlı bir gelişim içerisinde. Bu anlamda son gelişmeleri takip etmek ve bu gelişmelere adapte olmak tecrübe aktarımını da bir gerekliliğe dönüştürüyor. Bu düşüncelerle üçüncüsünü düzenlediğimiz sempozyumumuzun ana amacı meslektaşlarımıza minimal invaziv cerrahideki son gelişmeler hakkında yenilikçi ve kapsamlı bir bakış açısı sağlamak. Programımızı, sadece mevcut bilgileri güncellemeyi ve genç cerrahlara interaktif oturumlar ve tartışmalar sunmayı değil, aynı zamanda onların klinik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı ve onlara benzersiz bir platform sunmayı amaçlayarak oluşturduk" diye konuştu.

          Sempozyuma, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Hollanda, İspanya ve Kore'den alanında uzman cerrahların sunumlarıyla katkı sunacaklarını ifade eden Prof. Dr. Ersin, " Katılımın ücretsiz olacağı sempozyumumuza yine dünyanın dört bir yanından meslektaşlarımız kayıt yaptırdı. Sempozyum programımız bir gün sürecek ancak konuşmacılarımız bazen 14 saati bulan zaman farkından dolayı aynı oturumda bir araya gelebilecekler. Sempozyumumuzu bu yönüyle esprili bir bakış açısıyla üzerinde güneş batmayan sempozyum olarak nitelendirebiliriz" dedi.

  COVİD-19 ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanları unutulmadı

          COVID-19 virüsünün yayılmasını sınırlamak için dünyada ciddi önlemler alındığını hatırlatan Prof. Dr. Ersin, '' COVİD-19 ile mücadelede tüm dünyadaki çalışma arkadaşlarımızın muazzam çabalarını takdir ediyoruz. Bu mücadelede hayatını kaybedenleri asla unutmayacağız. Bu nedenle sempozyumumuzu bu korkunç salgınla mücadele sırasında hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına adadık"  dedi. 

3. Ege Minimal İnvaziv Cerrahi E-Sempozyumu, 06 Mart 2021 Cumartesi günü 08:00 - 18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Sempozyum konusunda ayrıntılı bilgiye ve kayıt işlemlerine http://www.egegenelcerrahi.org/en/ adresinden ulaşılıyor. (Ege Ajans)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme